SVT anmälda för intervju med Hellner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Petter Nilsson

Marcus Hellner har tidigare fått kritik för sitt samarbete med Red Bull och nu har sponsoravtalet hamnat i fokus igen. SVT anmäls nämligen till Granskningsnämnden efter att skidstjärnan haft en burk energidryck i handen under en intervju med kanalen.

Marcus Hellner har tidigare kritiserats för sitt sponsoravtal med Red Bull. En av de som är skeptisk till samarbetet är bland andra Kai Knudsen, docent och överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

– Jag tycker att det är problematiskt. Jag associerar inte Red Bull med en positiv livsstil, men det är precis det man vill åstadkomma genom att plocka in de här idrottsstjärnorna som står för en positiv livsstil. Det är ett bekymmer, sa han tidigare till SportExpressen.se.

Intervjun anmäld  

Hellner anklagades även för att vara en dålig förebild, men själv slog han ifrån sig kritiken.

"Det råder ingen tvekan om att höga doser av koffein är olämpligt för barn. Men koffein och sockerblandningar av olika slag är något som länge används av idrottare på toppnivå, långt innan energidrycker fanns", skrev han då i ett mejl till SportExpressen.se.

Men nu har skidstjärnans samarbete med företaget hamnat i fokus igen. I samband med Tour de Ski höll Hellner i en Red Bull-burk under en intervju med SVT:s André Pops. Burken syntes tydligt i rutan och nu har kanalen anmälts av en tittare till Granskningsnämnden.

De har dock ännu inte fattat något beslut om inslaget, utan anmälan är under behandling. Men Per Yng, sportchef på SVT, menar att kanalen inte kan påverka att burken syns i inslaget.

"Intervjun är gjord i den mixade zonen vilket är en tävlingsmiljö som SVT inte råder över", skriver han i ett sms till SportExpressen.se.


Se den anmälda intervjun här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.