Northug kör premiären i Bruksvallarna. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNNorthug kör premiären i Bruksvallarna. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Northug kör premiären i Bruksvallarna. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Förbundskapten Rikard Grip är hemlighetsfull. Foto: NILS PETTER NILSSONFörbundskapten Rikard Grip är hemlighetsfull. Foto: NILS PETTER NILSSON
Förbundskapten Rikard Grip är hemlighetsfull. Foto: NILS PETTER NILSSON
Hellner kommer inte till start i tävlingen. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNHellner kommer inte till start i tävlingen. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Hellner kommer inte till start i tävlingen. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Sveriges mystiska besked till Northug

Publicerad

Petter Northug kan få en obehaglig överraskning i Bruksvallarna.

Tidigare var det sagt att inga svenska landslagsåkare skulle komma dit – men nu kommer nya besked.

– Vi kommer inte veta helt säkert förrän i sista stund, säger förbundskapten Rikard Grip.

Vi har vant oss vid att Sveriges nationella premiär avgörs i Bruksvallarna, men i år ser schemat annorlunda ut.

Den officiella premiären är i Gällivare den 17-19 november. Och i stället blir det en smygpremiär i Bruksvallarna nu i helgen, 11-12 november, som varken sänds i SVT eller bjuder på något stjärnspäckat startfält.

Men ett stort namn kommer dit.

– Ja, Petter Northug kommer hit. Sen har vi de allra bästa svenska juniorerna på plats också, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Petter vet om att det blir svagt motstånd?

– Mm, han är så klart medveten om det. Sen håller vi så klart dörren öppen ifall någon svensk landslagsåkare vill komma hit och få ett genrep inför premiären i Gällivare.

Och ja, så kan det faktiskt bli.

 

LÄS MER: Världscupen 2017/2018 – här är allt du behöver veta

 

Utesluter två namn

När SportExpressen når förbundskapten Rikard Grip är han på läger med landslaget i Idre och han förklarar att ”några enstaka” åkare faktiskt överväger att komma till Bruksvallarna för att stångas med Northug.

– Men det är bara några enstaka, i såna fall. Det är i Gällivare som vi har vår premiär, säger Grip.

Kan du berätta vilka det handlar om?

– Nej, vi får se. Men jag kan säga att varken Marcus Hellner eller Daniel Rickardsson kommer att åka i Bruksvallarna.

Han fortsätter:

– Och om det är några som ska åka så kan det vara så att de inte tar beslut förrän på fredag, när de är klara med lägret här i Idre.

Petter Northug får vara orolig hela veckan?

– Hehe, vi får se hur det blir.

Tävlingarna i Bruksvallarna kommer att sändas på Bruksvallsloppet.se.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1912787092382786
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag