Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges krav – för att vara med i Tour de Ski

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sverige hoppas fortfarande kunna skicka landslaget till Tour de Ski. Det meddelar Svenska skidförbundet efter ett möte med Internationella skidförbundet Fis.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

”Vi vill gärna ut och tävla igen. Vi hoppas få till en tillräckligt bra plan som kan få grönt ljus inför touren och att vi som lag får möjlighet att stå på startlinjen”, säger längdlandslagets chef Anders Byström i ett pressmeddelande.

Under fredagens möte med Fis och de lokala skidförbunden framkom flera synpunkter på hur världscuppremiären i Ruka genomfördes.

”Det ligger ett stort egenansvar på team och aktiva att följa de riktlinjer som Fis satt upp. Något som inte följdes fullt ut i Finland. Förhoppningsvis blir detta bättre i de två kommande tävlingarna när Fis och arrangörerna trimmar rutinerna”, säger Byström.

Sverige står fast vid beslutet

Tour de Ski inleds i schweiziska Val Müstair på nyårsdagen och fortsätter sedan i italienska Toblach och Val di Fiemme. Per ”Pliggen” Andersson är medicinskt ansvarig i svenska landslaget och säger att en ”markant minskning i spridning av covid-19” krävs för att kunna ge klartecken för svenskt deltagande i touren.

”När italienska myndigheter nu begränsar resor mellan olika regioner får jag ändå en liten förhoppning om att vi – om vi kan ordna det praktiska från vår sida med egen transport, eget boende med egen matsal i rimlig närhet till tävlingsplatserna – kan få till en bra bubbla”, säger Andersson.

Tidigare i veckan meddelade Sverige, Norge och Finland att de inte skickar några åkare till Dresden och Davos under helgerna före jul. Det beslutet står Sverige fast vid efter mötet med Fis.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.