Foto: Pedersen, Terje / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNFoto: Pedersen, Terje / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Pedersen, Terje / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNFoto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
 Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNFoto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
 Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Sverige i krismöte med vallateamet

Publicerad

LAHTIS/STOCKHOLM. Sverige upplevde problem med skidorna både under sprinten och skiathlonen.

Nu väntar krismöte med vallateamet.

– Vi har tyvärr haft problem, säger Calle Halfvarsson.

VM-sprinten blev en besvikelse för svensk del – det på förhand största medaljhoppet Stina Nilsson föll i sin semifinal, och de andra svenska åkarna var aldrig riktigt i närheten av medaljerna.

Redan efter sprinten började åkarna spekulera i att de uteblivna resultaten kunde ha berott på problem med valla och skidor, farhågor som bekräftades under lördagens skiathlon.

– Vi har tyvärr haft problem. Det går fort utför och när vi står i spåren, men det nyper lite när vi går ut i skejten. Något måste göras framöver, säger Halfvarsson efter att ha slutat på en 20:e plats.

De svenska åkarna har hyllat sina vallare under stora delar av säsongen.

– Lite synd att vi missar nu, men jag tror att de kommer få till det framöver, säger Halfvarsson.

Krismöte med vallarna efter skiathlonen

Även Daniel Richardsson, som också han hade en tung dag i spåren på lördagen, vittnade om att skidorna inte var hundra procent under tävlingarna på lördagen.

– Det är svårt att värdera om det är skidorna eller kroppen, men ingenting var något vidare i dag. Vi får ta en utvärdering med vallarna och ledarna, säger Richardsson.

Nu väntar ett krismöte med vallateamet, bekräftar förbundskaptenen Rikard Grip.

– Vi får komma tillbaka till lastbilen och titta på hur vi ska göra för att bygga vidare. Jag kan inte säga något annat än det jag hört från åkarnas egna upplevelser. Vi får sätta oss och titta på det, om det kan vara en del i det, säger Grip, som dock menar att flera åkare varit nöjda med skidor och valla.

– Charlotte Kalla var oerhört nöjd med sina skidor, säger Grip.

Kalla slutade som bekant trea i lördagens skiathlon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag