Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskt mörker: ”Så här ska det inte se ut”

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Anders Blomquist kritiserar de svenska herrarna efter 15-kilometersloppet i Nove Mesto.

Daniel Richardsson slutade 26:a och blev därmed bäste svensk.

– Som svensk laginsats är det långt ifrån godkänt. Så här ska det inte se ut, säger Blomquist i SVT:s direktsändning.

Förra helgen slog Johan Häggström till med två pallplatser, de första för de svenska herrarna i världscupen sedan 2018, men under lördagens fristilslopp över 15 kilometer i Nove Mesto var det återigen dystra resultat.

Daniel Richardsson blev bäste svensk och slutade på 26:e plats i den lösa snön i Nove Mesto.

– Kul för Daniel. Det här är inte förhållanden som passar honom och det är ett steg i rätt riktning, säger Anders Blomquist i SVT.

Blomquist: ”Så här ska det inte se ut”

Överlag är inte Blomquist nöjd med de svenska herrarnas insatser, där Jens Burman slutade på 30:e plats, Calle Halfvarsson blev 33:a och de övriga tre svenskarna slutade på plats 46 och sämre.

– Som svensk laginsats är det långt ifrån godkänt. Så här ska det inte se ut. Utan att ha pratat med åkarna tror jag att en förklaring kan vara skidorna men så här ska det inte vara, säger Blomquist.

Vinnare blev Alexander Bolsjunov som kom hela 24 sekunder före Iivo Niskanen, trots att han bröt en stav under loppet. Trea blev Sjur Röthe. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.