Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskornas fina ord efter cancern

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanska längdskidåkningsstjärnan Kikkan Randall meddelade på onsdagen att hon drabbats av bröstcancer. 

Hon stöttas nu av sina svenska vänner Anna Haag och Charlotte Kalla. 

"Jag tänker på dig Kikkan, du är en fighter", skriver Kalla i ett sms. 

Kikkan Randall avslutade sin långa och framgångsrika karriär med sin största seger någonsin. På OS i Pyeongchang såg hon och lagkamraten Jessica Diggins till att knäcka både Sverige och Norge i lagsprinten. 

Segern var Randalls, Diggins och hela USA:s första OS-guld i längdskidåkning någonsin. Randall la efter säsongen skidorna på hyllan efter 16 säsonger som elitåkare och tre VM-medaljer i bagaget. 

Randalls besked - drabbats av cancer

Men på onsdagen meddelade hon på Instagram att hon diagnostiserats med cancer. 

"Jag blev nyligen diagnostiserad med bröstcancer. Även om vi upptäckte det tidigt och prognosen är god så kommer mitt liv att förändrar en hel del de kommande månaderna. Jag har återvänt till Anchorage (Alaska, USA) för behandling. Det är läskigt att höra att man har cancer och jag har undrar varje dag sedan jag fick beskedet varför det hände mig. Men jag har lovat mig själv att jag ska förbli positivt, aktiv och bestämd under min behandling. Jag genomgick min första cellgiftsbehandling i måndags omgiven av nära och kära." 

https://www.instagram.com/p/BlGN3YTHiG9/?taken-by=kikkanimal

Stöttas av Kalla efter cancerbeskedet

Efter Randalls besked stöttas hon nu av sina svenska vänner Charlotte Kalla och Anna Haag. 

"Jag tänker på dig Kikkan och vet att du har både mental styrka och fysik för att gå igenom behandlingarna och komma stärkt ur det här. Du är en fighter. Stå stark! Kram. Charlotte", skriver Kalla i ett sms. 

"Vi är nära vänner och jag har vetat det en tid. Man tänker ju att detta inte ska drabba oss, friska och starka människor som arbetat med kroppen som främsta verktyg i hela livet. Men tyvärr är det ju inte så. Och det är ju Kikkan ett bevis på. Men hennes positivism och det att de fann ut så tidigt ger henne ett övertag som jag vet att hon inte kommer släppa. Hon är en krigare och kämpe och hon, tillsammans med sin familj och sina vänner, kommer fixa det här", skriver Haag i ett sms till Aftonbladet

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!