Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskorna: ”Suger ju när det är så här…”

Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA BILDBYRÅN

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Det var besvärliga förutsättningar som åkarna ställdes inför i samband med distansloppet i Obersdorf – och de svenska åkarna hade stora problem att ta sig framåt. 

– Det suger när det är så här, men jag tror att det var lika för alla, säger Moa Molander Kristiansen. 

Det kraftiga snöoväder som drog sig in över österrikiska Obersdorf ställde till det när det vankades masstart i 10 kilometer klassisk stil i Tour de Ski. 

Lisa Vinsa slutade 27:a i distansloppet och förklarade efter målgång att det var långt ifrån enkelt att ta sig fram i spåren i dag. 

– Det var väldigt svårt med skidorna för de högg ganska mycket, säger hon. 

”Står helt stilla”

Men det var inte bara det som satte käppar i hjulet för Vinsa:

– Det kändes bra i kroppen i första backen men sen när jag skulle ner så högg det. Sen var det en tjej som ramlade framför mig och drog med mig så jag gjorde illa svanskotan. Det var inte så skönt, säger hon och fortsätter: 

– Det blev verkligen till att kriga så man fick använda pannbandet.

Att åkningen gjorde henne frustrerad gick inte att ta miste på.  

– Efter att jag ramlat så kände jag att jag fortfarande vill köra ett bra lopp men det hugger i skidorna får man stanna. Jag står verkligen helt stilla och bara skrapar skidorna. Det är inte fantastiskt när man verkligen vill. 

”Det suger när det är så här” 

Moa Molander Kristiansen var liksom Vinsa bekymrad över förutsättningarna i spåren.  

– Det var ett jättekonstigt lopp, man kunde inte ut sig för man var tvungen att stanna på toppen och skrapa skidorna. Det var verkligen konstigt och jag känner inte att jag har fått ut allt jag har. 

Molander Kristiansen slutade på en 25:e plats och är nu bästa svenska i sammandraget men trots det var hon inte nöjd. 

– Jag kände mig så pigg men sen när man skulle upp för backarna så växte snön under skidorna och då kändes det nästan som att man skulle vricka fötterna tillslut. Det suger när det är så här, men jag tror att det var lika för alla. Det var ett sjukt speciellt lopp.

Hon fortsätter: 

– Det känns jättejobbigt, framför allt när kroppen är så pigg och jag ville driva på men då bromsade skidorna mig. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.