Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken ryker ihop med norske reportern

Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Joel Marklund
Foto: Joel Marklund
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
Bryntesson och Ramm någon timme senare.
Foto: Nils Petter Nilsson
1 / 9

FALUN/STOCKHOLM. Svenske längdåkaren Robin Bryntesson och den norske journalisten Nicolay Ramm rök ihop vid sidan av spåren i Falun.

Men det hela visade sig vara en bluff iscensatt av NRK

– Vi tänkte att norsk-svensk klinch två dagar innan VM skulle starta uppmärksamhet, säger Ramm.

Faktum är att Ramm och Bryntesson inte alls är ovänner. Istället ska de jobba tillsammans. Duon ska sända ett program på NRK:s hemsida varje dag under VM. 

Under tisdagen intervjuade Ramm sin svenske kollega vid sidan av spåren. Intervjun spårade ur, och Bryntesson knuffade omkull norrmannen framför journalister och fotografer. Enligt Bryntesson ställde Ramm provocerande frågor om bland annat Petter Northug. 

– Jag kan inte lämna några kommentarer om det där nu. Men han började rycka mig i håret och började hålla på om Northug och sådär, sa han tidigare under dagen. 

- Jag vet inte vad han gjorde. Helt plötsligt låg jag bara där, sa Nicolay Ramm.

"Dåligt samvete inför mamma"

Nu medger han att det hela var påhittat från början. 

– Jag har lite dåligt samvete inför mamma. Men vi gjorde det för att testa om journalisterna är på tå inför mästerskapet, och det verkar det sannerligen som de är, säger Bryntesson. 

Robin Bryntesson har vunnit tre junior-VM guld i sin karriär. Han har tävlat i världscupen i flera år, dock utan någon seger. 

VM i Falun invigs i morgon, onsdag, med en kvaltävling. På torsdag körs sprint i klassisk stil. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.