Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken blev slagen av Johaug: ”Pinsamt”

Emil Iversen har hållit sig undan ett tag. För Expressen förklarar han varför.
Teodor Peterson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Therese Johaug.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN

MERÅKER/STOCKHOLM. Teodor Peterson hade en tung masstart i Ski Tour 2020.

Han blev slagen av 71 åkare.

Och han hade dessutom sämre åktid än Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng i damloppet.

– Det blir jobbigt för honom att se rubrikerna nu, säger rivalen Emil Iversen.

Teodor Peterson, 31, trivs allra bäst när det är sprint. Han har varit på pallen i världscupen tolv gånger om och har även OS-silver och OS-brons på meritlistan.

Men i distansloppen har han det tuffare.

Under den fjärde etappen av Ski Tour 2020 väntade 34 kilometer i fristil – och där gick det inte särskilt fort för Peterson.

Han slutade 72:a.

– Det var ingen hårdkörning i dag. I början gick det fort, men sen var vi några stycken som åkte tillsammans och hade en trevlig tur, säger Teodor Peterson som ville spara krafter till lördagens sprint i Trondheim.

Hur mycket fortare hade ni kunnat åka?

– Jag vet inte, svårt att säga.

Peterson slagen av Johaug

Tidigare under dagen körde damerna exakt samma sträcka. Och efter herrarnas lopp var det många som noterade att de främsta damerna slog flera herråkare.

Teodor Peterson åkte nästan två minuter långsammare än Therese Johaug. Han fick även stryk av Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg.

När en norsk reporter säger till Peterson att han ”nästan slog Johaug” så flinar han.

– Det är stort, det är stort…

Den norska stjärnan Emil Iversen, som slutade trea i masstarten, börjar skratta när han får höra att Teodor Peterson blev slagen av Johaug.

– Therese är otroligt stark, men jag tror att Teodor måste träna lite mer på distans. Det där är ju tråkigt. Här var det många platta partier och utförsåkningar… han borde ha kunnat så Johaug här, säger Iversen.

– Det är alltid pinsamt att få ”tjejstryk”. Jag har själv råkat ut för det, så jag känner lite för Teodor. Det blir jobbigt för honom att se rubrikerna nu, men det är bara att försöka ta sig igenom det här.

TV: Skidstjärnans beroende

Se senaste avsnittet av Skidsnack från Ski Tour 2020.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.