Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Calle åker hem: ”Ingen mening”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

FALUN/STOCKHOLM. Efter ett kaotiskt lopp i Falun stod Aleksandr Bolsjunov återigen som segrare.

Men strax bakom stod svenskar för riktigt fina insatser.

Jens Burman gick i mål som 10:a och William Poromaa, 20, stod för karriärens bästa lopp med en 11:e-plats.

– Det är kul att man är med och tävlar längst fram, säger Poromaa.

William Poromaa gör sin första säsong i världscupen. Under vintern har 20-åringens stått för flera fina insatser med en 15:e-plats som bästa resultat. 

Under lördagens 15 kilometer i klassisk stil i Falun skulle det gå ännu bättre. 20-åringen stod för karriärens bästa lopp när han gick i mål som 11:a, strax bakom världscupsuveränen Aleksandr Bolsjunov.

– Det känns roligt. Jag tycker att jag gör ett bra lopp och ligger med där framme hela vägen. Det blir lite struligt när alla kommer bakifrån in på slutet men jag är nöjd, säger William Poromaa.

Vad betyder det för självförtroendet?

– Väldigt mycket. Det är kul att man är med och tävlar längst fram.

Efter ett stökigt lopp med flera krascher var det en samlad klunga som gick ut på sista varvet. Alexander Bolsjunov tog sig upp till täten och försökte sig på ett ryck. Ryssen fick en lucka, men strax bakom honom skulle både Pål Golberg och Johannes Høsflot Kläbo hänga på. Fram på upploppet var norrmännen hack i häl på Bolsjunov, som med minsta marginal lyckades hålla ifrån och ta sin andra raka seger i Falun.

Bakom ryssar och norrmän gick Poromaa i mål som 11:a, men han skulle inte bli dagens bäste svensk. Tätt före honom gick Jens Burman in i mål som 10:a. 

Lämnar Falun: ”Finns ingen mening”

– Det var bättre i dag än i går. Jag känner mig stark på slutet så det gäller bara att bygga vidare. Kroppen känns pigg, men det var ju kaos där ute. Det är inget roligt att köra när det blir så här. Man måste kunna se över banorna och göra de lite mer utslagsgivande och tuffa. Banan var inte rättvis i dag, säger Burman.

Oskar Svensson slutade på en 13:e-plats och Calle Halfvarsson gick i mål som 34:a.

Imorgon väntar de avslutade sprinttävlingarna. Men efter ännu en placering långt ner på resultatlistan väljer Calle Halfvarsson att redan nu lämna Falun.

– Det finns ingen mening med att åka. Jag måste hem och vila och återhämta mig, både fysisk och mentalt, säger Calle Halfvarsson.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.