Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon petar sig själv – efter besvikelsen

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
BESVIKEN. Jonna Sundling reser hem från Lillehammer.Foto: Philip Gadd

LILLEHAMMER. Jonna Sundling slutade 19:e i skiahtlonen.

Nu åker hon hem - och petar sig själv från söndagens stafett.

– Jag reser till Sverige i kväll, säger svenskan.

Jonna Sundling fick inte allt att stämma i Lillehammers skiathlon. Svenskan hade häng på topp tio inför skidbytet men tappade mark i den fria åkningen och körde in på 19:e plats.

– Jag är inte jättenöjd. I fristilsåkningen orkade jag inte ta i kapp avstånden som blev framåt. Farten jag höll i dag räckte inte så långt som jag ville.

Vid skidbytet strulade det för Sundling som tappade dyrbara sekunder och meter fram till tätklungan bakom dominanten Therese Johaug.

– Jag vred om bindningen för mycket på ena skidan och gled lite. Det var nog inget som påverkade mycket, men rätt talande för min form i dag, säger Jonna Sundling.

Planen inför helgen var att bara köra skiathlon och stå över söndagens stafett. När Sportexpressen träffade Sundling under fredagen stängde hon dock inte helt dörren för att ändå köra i det svenska laget.

– Man ska aldrig säga aldrig, sa svenskan då.

Men nu är det hugget i sten. Jonna Sundling väljer att avbryta världscuphelgen som planerat.

– Ja, jag följer min plan och åker hem, säger Jonna Sundling och fortsätter:

– Jag drar härifrån på en gång och reser hem till Sverige i kväll. 

Hur känns det att åka hem med en 19:e plats?

– Det känns så klart surt, men jag fick i alla fall en bra genomkörare.

Det svenska stafettlaget släpps under lördagskvällen. Framför Sundling fanns det många svenska glädjebesked i resultatlistan. 

Charlotte Kalla slutade på sjätteplats, Moa Lundgren körde in på en överraskande niondeplats och Emma Ribom blev 14:e åkare. Therese Johaug vann i överlägsen stil med över en minut ner till amerikanskan Jessica Diggins. Heidi Weng blev trea.

Charlotte Kalla nöjd efter sjätteplatsen

Kalla:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.