Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska talangen lämnar USA – klar för ny satsning

Se hela ”Skidsnack-galan 2020” med Expressens Philip Gadd, Ludvig Holmberg och Tomas Pettersson.
Hedda Bångman.Foto: BILDBYRÅN
Bångman har gjort succé i USA.Foto: Hedda Bångman, Instagram (@heddabangman)

Skidtalangen Hedda Bångman vänder hem från USA.

Enligt uppgifter till SportExpressen byter hon nu också spår – och satsar på långlopp.

För tre år sen förvånade Hedda Bångman många genom att lämna Sverige och i stället fortsätta sin skidkarriär i USA.

Hon hade då hunnit göra sju starter i världscupen.

– Jag var lite omotiverad av att bara träna och åka skidor, jag ville utveckla mig på andra fronter också. Det var viktigt att bryta mönstret och göra någonting helt annat och fokusera på andra saker än bara idrotten, förklarade Bångman nyligen i en intervju med SportExpressen.

25-åringen har nu gått tre år på University of Colorado Boulder, samtidigt som hon tävlat vidare i USA och radat upp topplaceringar i olika nationella lopp.

Men inför nästa säsong gör hon alltså en stor förändring.

Hedda Bångman klar för Team Nordic Athlete

Enligt SportExpressens uppgifter har Hedda Bångman skrivit på ett avtal med det finska långloppsteamet Team Nordic Athlete, vilket alltså innebär att hon åker hem från USA och även lägger den traditionella skidåkningen åt sidan.

Nyheten bekräftades under onsdagsförmiddagen.

– Jag är otroligt inspirerad och motiverad till att gå all in och se hur bra jag kan bli i långlopp, säger Bångman i ett pressmeddelande.

I förra veckan blev det även klart att sprintstjärnan Linn Sömskar inleder en satsning på långlopp. Hon kommer precis som Hedda Bångman att tävla för Team Nordic Athlete.

FRÅN 2016: Hedda Bångman stoppades från att tävla vid flera tillfällen då hennes värden inte var rätt. Man misstänkte då överträning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.