Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska stjärnornas kritik mot Norge-hånet

Charlotte Kalla när hon får se lappen med hånet mot Norge.
Foto: Sara Bratell
Bilden som mötte de norska åkarna.

RUKA/STOCKHOLM. En hånfull lapp sattes upp på den norska vallartrailern inför världscupspremiären.

Men de svenska skidstjärnorna är inte roade av tilltaget.

– Det är ett väldigt dåligt skämt, säger Charlotte Kalla.

– Trist och osportsligt, säger Anna Haag.

Norsk skidåkning tampas just nu med ett imageproblem. Therese Johaug och Martin Johnsrud Sundby har båda testat positivt i dopingprov – och många är skeptiska till att norska skidförbundet ger astmamediciner till friska åkare.

Och någon i finska Ruka är bevisligen rejält trött på norska skidåkare. Denna någon hade satt upp en lapp på den norska vallartrailern, en lapp med texten: "DDR NORWAY SKI TEAM = DOPING TEAM".

"Larvigt och onödigt"

Men de svenska åkarna skrattar inte åt skämtet. Samtliga som SportExpressen har talat med tar avstånd från lappen. Däribland Charlotte Kalla.

– Jag har ingen aning om vad den kreatören hade för ett syfte med att sätta upp den. Det är första gången jag ser den. Ett väldigt dåligt skämt, säger hon.

Kalla får medhåll av Anna Haag.

– Det är trist och osportsligt. Det hör inte hemma på sportarenan, säger Haag.

Calle Halfvarsson:

– Det är larvigt och onödigt.

"Therese är inte här"

Även finska stjärnan Aino-Kaisa Saarinen har skakat på huvudet åt lappen.

– Det måste ha varit någon dåre. En galning. Ingen i vårt landslag skulle i alla fall göra någonting sånt där, säger hon.

Men utöver lappen har dopingfrågan hamnat i skymundan, menar Anna Haag.

– Therese är inte här, det märks ju. Men Marit Björgen är ju här. Det är ingen annan känsla än vad det brukar vara. Alla kör utifrån premisserna som finns. Vi kan inte fokusera på något annat, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.