Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska skidstjärnan visar upp superform

Ebba Andersson.Foto: Sockertoppens IF
Foto: Sockertoppens IF

Ebba Andersson, 23, visar superform inför den kommande säsongen. 

På lördagen krossade hon det tidigare tävlingsrekord på Hallstaberget i loppet Från botten till sockertoppen. 

– Det var en av mina bättre tider och någon gång i framtiden kommer jag lyckas sätta nytt personligt rekord även här, säger Andersson. 

zsI slutet av juni satte Frida Karlsson ett nytt rekord i det klassiska Hallstatestet som är en 1800 meter lång bana upp för Hallstaberget i Sollefteå, där medellutningen ligger på tolv procent.

Ebba Anderssons tidigare rekord på tiden 8,56 var därmed utraderad. 

”Tiderna blir enligt tradition inte officiella men enligt uppgifter ska rekordet ha slagit med god marginal”, skrev Sollefteå Kommun på Facebook.

Karlsson har banrekordet

På lördagen genomfördes tävlingen Från botten till sockertoppen. Ebba Andersson, som tävlar för Piteå, vann på det nya tävlingsrekordet 9,01. 

Karlsson banrekord ligger därmed kvar, men Andersson ser möjligheten att ta tillbaka tronen. 

– Jag är nöjd med dagens insats. Det var ett tag sedan jag jag sprang här men jag tycker att jag lyckades hålla jämna steg. Det var en av mina bättre tider och någon gång i framtiden kommer jag lyckas sätta nytt personligt rekord även här, säger 23-åringen i ett pressmeddelande. 

Säsongen förstördes av knäskada

Det gamla rekordet sattes av Anna Hedström 2019 på tiden 10.05. Den tiden passerades även av Sofia Henriksson, Piteå Elit, på 9,26 under lördagen. 

Ebba Andersson visar därmed en bra form inför skidsäsongen som är planerad att sätta igång som vanligt i slutet av november med tävlingar i finska Ruka. 

Efter det väntar tävlingshelger i Lillehammer, Davos och Dresden innan det är dags för Tour de ski.

Ebba Anderssons gångna säsong förstördes till stora delar av en knäskada, men avslutades lovande med flera pallplaceringen i världscupen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.