Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rivalen: ”Får se vad juryn säger om det”

Linn Svahn hade en dramatisk semifinal. Här intervjuas hon av Expressen efter sin femteplats i sprinten.
Laurien Van Der Graaff
Foto: PHILIPP BREM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Linn Svahn och Oskar Svensson tog var sin femteplats på sprinten. 

Svahn gjorde det efter en usel uppladdning och drama i semifinalen. 

– Hon var lite för aggressiv, säger Laurien van der Graaff. 

– Jag vet inte vad hon menar, säger Svahn. 


Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

Redan i morgonens prolog stod det klart att allt inte stod rätt till. Flera svenska åkte ut och de som tog sig vidare gjorde det på tider som inte matchar deras kapacitet. 

Det stod snabbt klart att det i många fall handlade om för dåliga skidor. 

För många åkare blev det förödande och de svenska åkarna föll som furor i kvartsfinalerna. 

Men två gick mot strömmen, Linn Svahn och Oskar Svensson. 

”Vi får se vad juryn säger om det”

De båda krigade stenhårt i spåren och tog sig vidare till först semifinal - och sedan final. Svahn som lucky loser och Svensson som tvåa. 

Svahns semifinal blev tämligen dramatisk. I den andra backen hamnade hon i en dålig position och kämpade febrilt med att ta sig framåt, vilket ledde till att hon vid ett tillfälle krokade ihop med schweiziskan Laurien van der Graaff. 

– Det var på den andra backen så kom hon i vid min sida och försökte komma förbi. Hon lyckades inte, säger van der Graaff. 

– Hon störde mig lite, jag var lite rädd att jag skulle knäcka staven, men det gick an. Vi får se vad juryn säger om det.

Vad säger du om hennes agerande? 

– Det är sprint, jag gör också såna saker. Hon var lite för aggressiv, det kunde ha slutat med att vi båda föll.

Svahn själv var oförstående. 

– Var hon irriterad på mig? 

Hon tyckte att du körde för aggressivt. 

– Då får väl juryn titta på det och säga om det var för aggressivt. 

Vad känner du?

– Jag vet inte vad hon menar. Sen är det kul att köra axel mot axel i bland. Vi får väl mötas i någon hockeyrink. Sprint är tajt, jag vet inte vad hon menar? Juryn får väl titta om det var för tufft. 

Juryn har inte agerat mot situationen. 

”Tycker jag gör mycket saker rätt”

Oskar Svensson gjorde en stark semifinal och räckte senare till en femteplats i finalen.

Svahns usla uppladdning: ”Inte stått på skidor”

Svensson såg i sin semifinal ut att ha satt sig i en dålig situation på upploppet, men visade prov på råstyrka genom att tidigt börja staka hårt och hålla sina konkurrenter bakom sig. 

Så, till finalerna. 

Svahn slet med allt hon hade, men hade inte riktigt dagen för att rå på topptrion med Natalia Neprjajeva, Annamarija Lampic och Jessica Diggins. Svahn slutade femma och sjönk sedan ihop – till synes rejält besviken – i målområdet.

– Jag har kämpat och gett allt jag har. Men i dag räckte det inte till mer än en femteplats. Jag hade inte krafterna i slutet att trycka på, så det är lite surt. Men, jag har ändå att jag gjort det jäkligt bra. För jag har inte haft en bra uppladdning kan jag säga. 

Berätta. 

– Nej men efter Dresden har jag inte stått på skidor förrän i tisdags, så jag har bara hunnit med några skidpass. Det har varit några små skavanker och lite förkylning. Så jag tycker att jag gjort det jäkligt bra som kämpat på. Sen är jag inte nöjd med en femteplats, men det var det jag hade att köra med i dag. 

Vilka skavanker? 

– Eh, det är något jag kan få i bland. Det har varit lite tufft, för jag har inte fått åka skidor. Det har inte varit optimalt. Så jag har fått laborera lite och lägga om planen. Jag har fått ordinationer på vad jag får och inte får göra. 

– Nu är jag jäkligt trött. Jag har fått slita som ett djur i dag. Nu ska jag bara lägga mig och sova i två dygn tror jag. Nej då, nu får jag åka skidor så ska ta vara på det. 

Du såg besviken ut efter målgång. 

– Det var en bra blandning av trötthet och besvikelse.  

Oskar Svensson var bra med till den sista backen när Johannes Hösflot Kläbo gjorde sitt patenterade ryck och då var det ingen som hängde med. Kläbo vann före landsmännen Pål  Golberg. och Erik Valnes. Svensson slutade femma. 

Se höjdpunkter från damernas sprintfinal

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.