Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska kritiken: "Då kan jag ju byta sport"

Teodor Peterson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Teodor Peterson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Inför VM i Seefeld 2019 vill FIS stryka klassisk sprint och ersätta det med fristilssprint med hopp och gupp. 

Något Teodor Peterson nu sågar. 

– Då kan jag byta sport, säger han till SVT.

FIS vill till VM i Sefeeld införa ett moment av skicross i sprinttävlingarna. Det testades i Quebec förra året. Marcus Hellner var då inte nådig i kritiken

– Skitlarvigt. Det blev bara töntigt. Jag har nog aldrig sett något larvigare, sa han till SportExpressen. 

– Det är ju barngrejer, sånt man kan pyssla med på Kalla Anka Cup. Och det borde de i Fis ju förstå själva. Men uppenbarligen är de inte så smarta.

Nu ställer svenske sprintern Teodor Peterson sig på Hellners sida. Teodor har två olympiska medaljer på sin meritlista i just sprint. Klassisk sprint är hans favoritdistans och han ger inte mycket för att ersätta den med fristilssprint med hopp.

Teodor Peterson: "Kan byta till skicross"

– Jag kan prova en gång för att se hur det funkar men att åka och hoppa och dona – då kan jag byta sport till skicross i stället, säger han till SVT och fortsätter:

– Jag tror inte jag skulle vara sämre på det egentligen. Men det är inte därför jag valt den här sporten för att få hoppa och leka. Jag gillar sprinten som den är. 

Det var under Fis höstmöte i Zürich förra veckan som det lades fram förslag på hur distanserna under framtida mästerskap kan förändras. 

Några av förslagen var att stryka klassisk sprint och skiathlon. Fis föreslog även att införa en jaktstart på 30 kilometer (herrar) och 15 kilometer (damer) där startordningen bygger på resultaten från de individuella loppen på 15 respektive 10 kilometer, samt införa en lagsprint med en utövare av vardera kön i laget.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!