Teodor Peterson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNTeodor Peterson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Teodor Peterson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Teodor Peterson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNTeodor Peterson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Teodor Peterson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Svenska kritiken: "Då kan jag ju byta sport"

Publicerad

Inför VM i Seefeld 2019 vill FIS stryka klassisk sprint och ersätta det med fristilssprint med hopp och gupp. 

Något Teodor Peterson nu sågar. 

– Då kan jag byta sport, säger han till SVT.

FIS vill till VM i Sefeeld införa ett moment av skicross i sprinttävlingarna. Det testades i Quebec förra året. Marcus Hellner var då inte nådig i kritiken

– Skitlarvigt. Det blev bara töntigt. Jag har nog aldrig sett något larvigare, sa han till SportExpressen. 

– Det är ju barngrejer, sånt man kan pyssla med på Kalla Anka Cup. Och det borde de i Fis ju förstå själva. Men uppenbarligen är de inte så smarta.

Nu ställer svenske sprintern Teodor Peterson sig på Hellners sida. Teodor har två olympiska medaljer på sin meritlista i just sprint. Klassisk sprint är hans favoritdistans och han ger inte mycket för att ersätta den med fristilssprint med hopp.

Teodor Peterson: "Kan byta till skicross"

– Jag kan prova en gång för att se hur det funkar men att åka och hoppa och dona – då kan jag byta sport till skicross i stället, säger han till SVT och fortsätter:

– Jag tror inte jag skulle vara sämre på det egentligen. Men det är inte därför jag valt den här sporten för att få hoppa och leka. Jag gillar sprinten som den är. 

Det var under Fis höstmöte i Zürich förra veckan som det lades fram förslag på hur distanserna under framtida mästerskap kan förändras. 

Några av förslagen var att stryka klassisk sprint och skiathlon. Fis föreslog även att införa en jaktstart på 30 kilometer (herrar) och 15 kilometer (damer) där startordningen bygger på resultaten från de individuella loppen på 15 respektive 10 kilometer, samt införa en lagsprint med en utövare av vardera kön i laget.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag