Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska förstalaget femma i sprintfinalen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Sveriges andralag stod för en skräll i herrarnas sprintstafett.

Med två hundradelars marginal säkrade Johan Häggström tredjeplatsen tillsammans med Karl-Johan Westberg. Vann gjorde Italien i överlägsen stil.

Båda de svenska herrlagen slogs om pallplatserna i finalen av sprintstafetten i Ulricehamn. På förhand var det förstalaget Oskar Svensson och Marcus Grate som var favorittippade. Men i mål var det andralaget som knep en pallplats.

På upploppet överraskade Johan Häggström och säkrade via målfoto en tredjeplats med det svenska andralaget tillsammans med Karl-Johan Westberg.

För Johan Häggström blev det en revansch efter lördagens miss. Där åkte 28-åringen ur i kvalet efter att ha startat för tidigt och straffats med 15 sekunders tidstillägg.

Vilket lag som var starkast var det aldrig någon fråga om. Fabiano Pellegrino skaffade sig en lucka i slutskedet och kunde ohotat säkra segern för Italien tillsammans med Francesco De Fabiani. Två blev Schweiz.

Det svenska förstalaget med Marcus Grate och Oskar Svensson gick i mål som femma.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.