Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret efter det svenska utspelet: ”Är du galen?!”

Therese Johaug.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Linn Svahn.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Linn Svahn tror att Therese Johaug kan vinna sprinten i Åre.

Norskan själv? Hon skrattar åt påståendet.

– Nej, nej, nej. Är du galen, svarar Johaug.

Efter två etapper i Östersund leder Therese Johaug som förväntat Ski Tour 2020 med stor marginal. På tisdag väntar sprint i Åre med en speciell bana som avslutas med en stentuff klättring uppför en slalombacke. 

Linn Svahn som slagit igenom stort i vinter och tagit flera segrar i karriärens första världscupsäsong ser fram emot sprinten.

– Det ska bli en spännande utmaning. Nog finns det lite uthållighet i mig, säger svenskan.

Den tuffa banan och avslutade stigningen anses av många passa den uthålliga Therese Johaug perfekt. Den synen delar Linn Svahn.

– Johaug kommer bli väldigt farlig i den här sprinten, hon har visat tidigare i vinter att hon kan åka fort i sprintar. Det är som klippt och skuret för henne.

Kan hon till och med vinna?

– Det tror jag inte är omöjligt, men hon måste kämpa för det.

Therese Johaugs svar till Linn Svahn

När Therese Johaug får höra Svahns utspel brister hon ut i skratt.

– Nej, gud i himlen. Nej, nej, nej, nej. Jag kommer inte vinna sprinten i Åre. Det är jag helt säker på. Jag kommer göra mitt allra bästa men hon får ses som mer favorit än mig, svarar norskan.

– Om jag klarar att vinna den sprinten? Nej, nej, nej. Är du galen?

Hon håller med om att banan kan passa henne bra, men lyfter samtidigt fram andra kandidater som kan vara med och slåss i toppen.

– Man måste vara realistisk. Det är många som bra på att klättra i en back, så som Heidi (Weng) och Ingvild (Flugstad Östberg). Det är inte bara jag som är duktig på det.

Therese Johaug har aldrig varit på pallen i en världscupsprint. Hennes bästa resultat i den disciplinen är hennes femte plats i Oberstdorf 2016. 

Frida Karlssons monsterlopp – näst snabbast av alla

Bryter Ski Tour 2020 trots det starka resultatet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.