I början av december gick skidstjärnan Charlotte Kalla och hennes sambo Anders Svanebo ut med att de skulle gå skilda vägar. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNI början av december gick skidstjärnan Charlotte Kalla och hennes sambo Anders Svanebo ut med att de skulle gå skilda vägar. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
I början av december gick skidstjärnan Charlotte Kalla och hennes sambo Anders Svanebo ut med att de skulle gå skilda vägar. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Anders Svanebo och Charlotte Kalla. Foto: Nils JakobssonAnders Svanebo och Charlotte Kalla. Foto: Nils Jakobsson
Anders Svanebo och Charlotte Kalla. Foto: Nils Jakobsson

Svanebo berättar om uppbrottet med Kalla

Publicerad

I början av december gick skidstjärnan Charlotte Kalla och hennes sambo Anders Svanebo ut med att de skulle gå skilda vägar.

Nu väljer Svanebo, som själv är skidåkare på elitnivå, att berätta om separationen.

- Det finns inte så mycket att säga utåt om vår separation mer än att det är väldigt tråkigt, jag vill önska Charlotte lycka till i framtiden, säger han till Sundsvalls Tidning.

Charlotte Kalla kan se tillbaka på en händelserik säsong.

Efter hjärtproblem och formsvackor lämnade hon ändå VM i Lahtis med tre medaljer, två silver och ett brons, vilket var överlägset bäst av samtliga svenska VM-deltagare.

Men det har även varit ett händelserikt år utanför skidspåren.

I december bekräftade Charlotte Kallas presschef Torbjörn Nordvall att förhållandet mellan Kalla och sambon Anders Svanebo var över.

- Charlotte Kalla och Anders Svanebo bekräftar att de inte längre är ett par och att de inte längre bor tillsammans, sa Nordvall till SportExpressen, och berättade att separationen ägde rum i september.

Stannar i Sundsvall

I en intervju med Sundsvalls Tidning ger nu Anders Svanebo sin version.

- Det finns inte så mycket att säga utåt om vår separation mer än att det är väldigt tråkigt, jag vill önska Charlotte lycka till i framtiden. Det är kul att hon blir kvar i Sundsvall, det är bra för skidsporten, skid-Sverige och Sundsvalls kommun.

"Trivs bra här"

Det hus i Sundsvall som paret bodde gemensamt i innan separationen har Anders Svanebo valt att behålla.

- Jag trivs bra här uppe på berget. Det känns lugnt och skönt på den här sidan av stan. Det är nära till "kontoret" som man har haft. Det är en frihet att bo i hus och jag har ju familj och släkt i Sundsvallsområdet, säger han.

Skidsäsongen avslutas till helgen i Umeå då det är SM-avslutning med både sprintstafett samt tremil för damer och femmil för herrar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag