Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svahns passning – efter sprintsuccén

Foto: CHRISTIAN WALGRAM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: SVT
Foto: SVT

VAL MÜSTAIR/STOCKHOLM. Jättesuccé direkt för Linn Svahn i Tour de Ski-premiären. 

21-åringen vann sprinten efter jättedrama – och skickade en hälsning till sin personliga tränare.

– Jag undrar om han fortfarande är orolig, säger Svahn.

Det var rivstart från början i Tour de Ski i schweiziska Val Müstair. Damerna levererade storsuccé och alla, utom Ebba Andersson, tog sig vidare från sprintprologen. 

Men när finalen vankades var det två svenskor som stod på startlinjen – Linn Svahn och Frida Karlsson. 

Svahn inledde finalen starkt och tog kommandot direkt. 21-åringen ledde hela vägen men på slutet blev det dramatiskt när Anamarija Lampic, Slovakien, knappade in på svenskan. Men Linn Svahn höll undan och vann efter en dramatisk avslutning. 

– Ska jag var ärlig känner jag mig ganska lättad. Nu har jag haft en ganska tuff träningsperiod i december och jag har inte varit hundra procent självsäker i hur bra form jag är i. Jag har sett det som att jag har investerat inför kommande tävlingar. Då försökte jag rädda upp skadan nu de senaste dagarna för att komma på någorlunda placering här. Det går fort i bandy. Men det känns som jag har en helt annan grund att stå på, säger hon efter segern.

”Jag undrar om han fortfarande är orolig”

Med tanke på att hon inför var osäker på sin form talade segern sitt tydliga språk.

– Jag kan vara ärlig med att min coach Ola (Ravald, personlig tränare) där hemma gav mig en känga att jag har varit orolig över hur vass jag är just nu. Så nu hoppas jag att han är nöjd över att jag kan leverera även om han är orolig.

– Jag undrar om han fortfarande är orolig.

Lampic som körde i mål som tvåa diskades efter schweiziskan Nadine Fähndrichs fall i finalen. På en andraplats kom i stället amerikanskan Jessie Diggins. Frida Karlsson stod för en jätteprestation och kammade hem en tredjeplats i sprinten. Bakom de två svenska pallplatserna låg ett lugnt nyårsfirande.

– Jo det verkar ha gått ganska bra med tanke på hur det har gått bra i dag, säger Linn Svahn.

– Vi fick kompensera med att ha en fest här ute på banan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.