Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svahn kan missa OS: ”Väldigt långt borta”

Linn Svahn har precis opererat sig.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Tränaren Ola Rawald tror inte på OS.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Linn Svahn missar OS.

Det tror i alla fall sprintstjärnans tränare Ola Rawald när han pratar med TT.

– Det är väldigt långt borta att tro hon ska kunna komma tillbaka och gör hon det är det helt fantastiskt, säger Rawald.

Under torsdagen meddelade Linn Svahn att hennes axeloperation hade gått bra.

– Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten. Här och nu behöver jag vila, men jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka och samtidigt förberedd på att det kan komma att ta tid, sa Linn Svahn i ett pressmeddelande

Även längdskidlandslagets läkare Per Andersson uttalade sig om operationen och kritiserade sig själv för att han inte upptäckte Svahns skada tidigare.

– Som ansvarig läkare har jag ett ansvar för att denna skada inte upptäckts tidigare. Det är beklagligt, sa Andersson.

Tror inte på OS för Linn Svahn

Linn Svahn har inlett ett specialprogram för att återhämta sig i tid till vinterns olympiska spel som inleds i början av februari. Men hennes tränare Ola Rawald ser inte särskilt positivt på chansen att ta sig dit.

– Det är väldigt långt borta att tro hon ska kunna komma tillbaka och gör hon det är det helt fantastiskt, men med största säkerhet blir det väldigt svårt för henne att kunna ta sig till OS. Men vi ska inte måla fan på väggen innan det är helt klart, säger Rawald till TT.

Rawald tränar inte Linn Svahn själv just nu.

– Jag kommer tillbaka när hon kan börja träna normalt igen. När hon kan börja träna igen är inte utebliven höghöjdsträning det stora problemet. Hon måste komma tillbaka till vettig träning och det är kort tid kvar till OS, säger han till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.