Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svahn opererad – beskedet om OS

Linn Svahn har opererat sig.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: HANNINEN/SIPA/SHUTTERSTOCK / HANNINEN/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Linn Svahn har genomgått en axeloperation. 

Nu börjar resan mot säsongens höjdpunkt: OS i Peking. 

– Jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka, säger 21-åringen i ett pressmeddelande.  

Det var i vintras som olyckan var framme för Linn Svahn, 21. Under en världscupstävling i Ulricehamn föll Svahn efter en krock med norskan Magni Smedås. 

Sedan dess har sprintstjärnan försökt återhämta sig men i veckan stod det klart att hon tvingas till en operation för att bli kvitt med axelproblemen. 

Fokus på OS: ”Ligger en tydlig plan”

Under onsdagen genomgick Linn Svahn axeloperationen och ett dygn senare meddelar 21-åringen att allt har gått bra. 

– Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten.  Här och nu behöver jag vila, men jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka och samtidigt förberedd på att det kan komma att ta tid, säger Linn Svahn i ett pressmeddelande.  

Det är i nuläget oklart hur rehabiliteringsperioden ser ut för den 21-åriga sprintstjärnan. Världscupen startar i november men säsongens höjdpunkt är förstås OS i Peking nästa år. 

– Just nu är fokus på att på bästa möjliga sätt rehabilitera Linns axel. Det ligger en tydlig plan de kommande tre veckor, därefter görs en ny utvärdering och ny plan, säger landslagsläkaren Per Andersson. 

SportExpressen har varit i kontakt med Andersson efter beskedet för att fråga om OS-chanserna. 

Är OS kört på något sätt för Linn?

- Nej! Men det är väldigt svårt att säga något om exakt rehabtid. Det beror helt och hållet på hur läkningen går. Vi får ta det i olika etapper. Första svaret får vi om tre veckor, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.