Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supertalangens oro – riskerar missa VM

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frida Karlsson, 19, står över tre av fyra lopp på SM.

Nu befarar Sveriges nya supertalang att hon kommer allt längre bort från VM-truppen.

– Det enda jag fokuserar på är att göra mitt bästa när jag tävlar och sedan får vi se vad de andra tycker och tänker, säger Karlsson till SVT.

JVM i Lahtis slutade med två guld och ett brons för Frida Karlsson – och rejält slitna luftrör.

I går kom beskedet att 19-åringen lämnat återbud till onsdagens lopp över 10 kilometer klassiskt på SM i Sundsvall. Nu stryker hon sig från start även i stafetten och sprinten.

– Jag har ingen infektion i kroppen utan det är helt enkelt mina luftrör som är väldigt slitna efter resan till Lahtis. Det blir lätt slitsamt när man har tävlat intensivt och sedan kommer till ett ställe som är kallt och extra torrt, säger Karlsson som tävlade i runt 20 minusgrader i Lahtis.

 

LÄS MER: Här är alla 21 kärlekspar i längdvärlden: "Inte konstigt" 

 

Frida Karlsson osäker på VM

Hennes enda start på SM blir nu söndagens masstart.

– Jag har fått så mycket tävlingar ändå, så de andra väljer jag bort. Det är inte värt att riskera hälsan även om det handlar om uttagning inför VM.

Ja, efter söndagens lopp ska landslagschef Rikard Grip presentera sin trupp till VM i Seefeld. Frida Karlsson berättar för SVT att det enda beskedet hon fått från honom är att ”de som åker fortast kommer att åka på VM”.

På frågan om hur nära hon känner att hon är en plats svarar Karlsson:

– Kanske lite längre bort nu när jag inte kan visa vad jag går för så här i inledningen på SM. Men jag vet inte riktigt, det enda jag fokuserar på är att göra mitt bästa när jag tävlar och sedan får vi se vad de andra tycker och tänker. Det är inte jag spekulerar i.

 

LÄS MER: Krönikören: "Frida Karlsson får en nyckelroll i VM"

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H--_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-R