Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangens ord efter bilden

Kristine Stavås Skistad
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Kristine Stavås Skistad inledde JVM med att ta guld på sprinten. 

Efteråt la hon ut en bild på Instagram där man ser en rasande Frida Karlsson i bakgrunden. 

– Det skadar inte att svenskorna blir sura, säger hon till VG

JVM i Lahtis blev en framgångssaga för den svenska supertalangen Frida Karlsson. Karlsson, som flera experter vill ha med till VM i Seefeld som drar i gång i slutet på februari, tog hem två guldmedaljer. 

Dels på 5 kilometer fritt och på 15 kilometer klassiskt masstart. 

Men mästerskapet började med en missräkning för Karlsson. Hon var med och slogs om en medalj i sprinten, men i finalen lyckades hon inte få en tillräckligt bra position på upploppet och slutade femma. 

– Det blev struligt och tajt. Det var någon som klev in framför mig två gånger om så att jag fick börja om. Det blev bara orytmiskt, sa hon då. 

Topp sex i JVM-finalen i sprint

1. Kristine Stavås Skistad (NOR)

2. Monika Skinder (POL)

3. Anita Korva (FIN)

4. Linn Svahn (SVE)

5. Frida Karlsson (SVE)

6. Anastasija Faleeva (RYS)


Talangens bild på Frida Karlsson blir uppmärksammad

Vann gjorde det norska stjärnskottet Kristine Stavås Skistad som senare under dagen la upp en bild på Instagram från loppet. På bilden ser man Skistad som pustar ut efter målgång - och Frida Karlsson som i vredesmod svingar sin stav i marken med full kraft. 

– Jag är ju en vinnarskalle. Då kan det blir lite så där. Jag kände att jag hade en dag där jag verkligen kunde fått till det, sa Karlsson om sin frustration efter sprintfinalen. 

https://www.instagram.com/p/Bs3Xh0tBD5a/

Skistads pik: ”Det skadar inte att svenskorna blir sura”

Skistads bild har fått uppmärksamhet i Norge. På NM (norska mästerskapet) som pågår just nu bad tidningen VG Skistad berätta om finalen och upploppet. 

– Jag var kall och visste att jag är bra på upploppet. Jag kommer dit med polskan (Monika Skinder) och då var det bara att trycka sig förbi. 

VG: Är det extra härligt att det är en svenska som blir sur?

– Det skadar inte att svenskorna blir sura, säger Skistad med ett leende. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.