Martin Johnsrud Sundby Foto: Maja Suslin/TtMartin Johnsrud Sundby Foto: Maja Suslin/Tt
Martin Johnsrud Sundby Foto: Maja Suslin/Tt
Martin Johnsrud Sundby Foto: Stanko Gruden/Agence ZoomMartin Johnsrud Sundby Foto: Stanko Gruden/Agence Zoom
Martin Johnsrud Sundby Foto: Stanko Gruden/Agence Zoom

Sundby: "Osäker på vad vi höll på med"

Publicerad

Storfavorit före loppet - men bara fyra i mål.

Och efter masstarten i Montreal sågade norrmannen Martin Johnsrud Sundby tävlingen:

– Vi är här för att visa upp vår idrott. Men i dag är jag osäker vad vi höll på med, var det längdåkning eller offpist?

Den norske världsettan har inte varit med om att förlora någon tour i världscupen de senaste tre åren.

Men starten på Ski Tour Canada har varit sensationellt svag av Martin Johnsrud Sundby.

I tisdags åkte Sundby ut i kvartsfinal i sprinten i Gatineau. Och i onsdagens masstart föll Sundby tidigt, blev avhängd - och var inte bättre än fyra i mål.

– Jag stod på skallen. Det var is i den svängen och jag åkte dåligt. Där tappade jag kontakten med tätgruppen, och sen var det kört.

Nu ligger Sundby hela 1,39 minuter efter ledande ryssen Sergej Ustjugov i den sammanlagda touren.

– Redan i sprinten förstörde jag touren för mig själv, säger Sundby till NRK.

"Vad ska man säga?"

Och Martin Johnsrud Sundby var också öppet kritisk mot de förhållanden som sedan rådde i masstarten i Montreal.

Spåren i den park där loppet genomfördes var extremt lösa - där de ens existerade. Något som gjorde Sundby närmast uppgiven:

– Vad ska man säga? Vi är här för att visa upp vår idrott. Men i dag är jag osäker vad vi höll på med, var det längdåkning eller offpist?

Den norske världsettan är också pessimistisk om sina chanser i fortsättningen av touren.

– Just nu är min form dålig, och då spelar det ingen roll vilka distanser man än åker. För att kunna hävda mig måste min kropp kännas bättre än vad den gör nu. Nu får jag bara ta dag för dag och hoppas på några bra lopp i avslutningen i Canmore, säger Sundby.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag