Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora skrällen – i svenska truppen

Ebba Andersson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Gustav Eriksson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Under söndagen kunde SportExpressen avslöja att Ebba Anderssons stressfaktur är värre än vad som tidigare framkommit. Nu bekräftar svenska skidförbundet att Ebba missar världscuppremiären.

– Jag längtar så klart till att få stå på startlinjen igen, men vill inte ta några risker.

Samtidigt följer ett riktigt skrällnamn, i form av Gustav Eriksson, med till Ruka.

I helgen spände de svenska skidåkarna musklerna för första gången för säsongen i Gällivare. Charlotte Kalla och Stina Nilsson åkte hem med förstaplatser i 10 kilometer klassiskt respektive sprint. Men en åkare saknades. 20-åriga talangen Ebba Andersson tävlade inte i Gällivare, hon tvingades lämna återbud på grund av en belastningsskada. Enligt uppgifter till SportExpressen har Ebba Andersson drabbats av en stressfraktur i vänster ben – tidigare har hon haft problem med höger knä.

LÄS MER: Världscupen 2017/2018 – här är allt du behöver veta

– Det viktigaste är att hon åker fort efter jul, inte innan jul. Det här får ta den tid det tar, sa tränaren Ole Morten Iversen under söndagen.

– Men jag är inte bekymrad.

Skidförbundet bekräftar

Nu bekräftar skidförbundet att Ebba Andersson inte kommer finnas med i truppen till världscuppremiären i Ruka. 

"En åkare som saknas i Ruka-truppen är Ebba Andersson, Sollefteå skidor SK. Hon har dragits med en överbelastningsskada i benet och kommer inte att tävla i Ruka i helgen", skriver skidförbundet i ett pressmeddelande.

Längdlandslaget till världscuppremiären i Ruka, Finland, 24–26 november

Damer

Anna Dyvik, IFK Mora SK, Hanna Falk, Ulricehamns IF, Anna Haag, Anna&Emil sportklubb, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Charlotte Kalla, Piteå elit, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Maria Nordström, Ulricehamns IF, Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, Jonna Sundling, IFK Umeå, Linn Sömskar, IFK Umeå.


Herrar

Jens Burman, Åsarna IK, Gustav Eriksson, IFK Mora SK, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Marcus Hellner, Gellivare skidallians, Teodor Peterson, IFK Umeå, Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF, Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, Viktor Thorn, Ulricehamns IF, Karl Johan Westberg, Borås SK.

– Tävlingar medför ju lite extra press på kroppen och därför vill vårt medicinska team att jag fokuserar helt på att få bukt med min överbelastningsskada innan jag börjar tävla. Jag längtar så klart till att få stå på startlinjen igen, men vill inte ta några risker, så jag fokuserar på min träning och följer de instruktioner jag får av ledarna, säger Ebba.

Gustav Eriksson truppens skräll

Truppen till Ruka innehållet ett skrällnamn. Gustav Eriksson, som till vardags tränar tillsammans med bland andra Stina Nilsson och Anna Dyvik i IFK Mora SK, följer med till Ruka.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1912787092382786

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.