Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppas från liknande uppdrag i flera års tid

Foto: WOLD, OLE MARTIN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: Läsarbild / Dagbladet

168 kilometer i timmen på väg hem från ett läger för barn.

Petter Northugs misstänkta narkotikabrott stoppar honom från liknande uppdrag i tre års tid.

– En person som har anklagats, åtalats eller dömts för narkotikabrott har inte ett giltigt polisintyg, säger Håvard B. Øvregård på norska idrottsförbundet, till VG.

Petter Northug misstänks för tre brott efter förra veckans skandal. 34-åringen stoppades av polis efter att ha kört 168 km/h på en 110-väg. Därefter hittade polisen kokain när de genomsökte stjärnans hem. Något som Northug själv berättade om på sitt Instagram-konto.

Enligt Dagbladet stoppades norrmannen på väg hem från läger i Trysil där han varit instruktör för barn.

– Petter Northug var instruktör på Trysils sommarskidskola torsdagen den 13 augusti. Ett jobb han som vanligt utförde på ett utmärkt sätt, sa arrangören Svein Skarpmo till tidningen.

Stoppas från att jobba med barn

Nu riskerar Northug att inte kunna arbeta med barn under 18 år och personer med intellektuell funktionsnedsättning. Det skriver VG.

– En person som har anklagats, åtalats eller dömts för narkotikabrott har inte ett giltigt polisintyg, säger Håvard B. Øvregård på norska idrottsförbundet, till tidningen.

Ett polisintyg innebär ett utdrag från belastningsregistret. Det krävs för att kunna arbeta med barn inom norsk sport. En möjlig dom gör det omöjligt för Petter Northug att få ett sådant under de kommande tre åren.

Även fram tills domen faller saknar han ett giltigt intyg.

Nu väntar svar från salivprovet efter vansinnesfärden. Enligt VG:s uppgifter är provet positivt.

– Polisen vill inte kommentera vilka utredningar som har genomförts, och som tidigare nämnts väntar vi på svar från analysresultatet, säger åklagare Karoline Ekeberg till VG.

 

Landslagstränaren Eirik Myhr Nossum intervjuas av TV2 Norge

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.