Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnfall i svenska truppen inför helgen

Emil Jönsson.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Anna Dyvik.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Flera svenskar har valt att dra sig ur världscupstävlingarna i Seefeld, meddelar skidlandslaget. 

Emil Jönsson är skadad, Simon Lagesson och Jonna Sundling är sjuka, och Anna Dyvik fokuserar på att ladda inför OS. 

Emil Jönsson fick ett mardrömsbesked i veckan när SOK meddelade att han inte får åka till OS. Hans resultat har inte hållit måttet. 

– Det har ju börjat kännas bra under de sista veckorna, jag har börjat komma i gång efter alla problem. Det har känts bra! Och skidförbundet har varit positiva hela tiden också och velat ha med mig i truppen, men nej... det räckte inte, sa Jönsson till SportExpressen.  

Ingen Jönsson i Seefeld

– Jag fick beskedet för tjugo minuter sen... och det är klart jag är besviken. Det är jävligt trist på alla vis, det är tomt. Herregud, jag vill ju åka! Nu känner jag ju att jag har på ett OS att göra.

Tanken var att Jönsson skulle jaga revansch i världscupstävlingarna i Seefeld. Men det blir inte av. 

Skada som stoppar

Svenska skidlandslaget har meddelat att Jönsson känner av skadekänningar från förra helgens tävlingar. Han har valt att avstå Seefeld och ersätts av Karl-Johan Westberg. Herrtruppen har åkt på ytterligare att avhopp: Simon Lagesson är sjuk.

Det är även Jonna Sundling, som ersätts av Mia Eriksson. Anna Dyvik, som till skillnad från Jönsson blev uttagen till OS, har valt att avstå Seefeld för att ladda upp inför resan till Pyeongchang. Hon ersätts av Linn Sömskar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.