Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans bild får nu stor uppmärksamhet

Foto: Privat / Instagram
Anita Korva glider in trea på JVM, lite bakom vinnaren Kristine Stavås Skistad. Frida Karlsson syns i bakgrunden av bilden.
Foto: JUSSI NUKARI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Den finska längdskidåkningstalangen Anita Korva, 20, spänner musklerna inför den kommande säsongen. 

Bokstavligt talat.  

Korvas bild av sin muskulösa rygg får stor uppmärksamhet i Finland. 

När JVM i längdskidor avgjordes i Lahtis förra säsongen hade de allra flesta blickarna riktade mot Frida Karlsson (som kammade hem två guld och ett brons) samt de stora norska talangerna Kristine Stavås Skistad (två guld) samt Helene Marie Fossesholm (ett guld och två silver). 

Men bakom dem var det en finska som utmärkte sig väldigt väl. 

20-åriga Anita Korva. Korva tog tre brons i mästerskapet och förbereder sig just nu inför sin första ”riktiga” världscupsäsong (hon har tävlat i världscupen tidigare, när den avgjorts i Finland) och hon är i strålande form. 

Det har hon bildbevis på. 

Finska talangen visar upp superkroppen: ”Herre vilka muskler”

På måndagen lät hon sina Instagramföljare ställa frågor till henne och många av dem handlade om hennes träning. Då delade hon en bild på där hon visar upp sin enormt muskulösa ryggtavla. 

Bilden har fått stor uppmärksamhet i Finland. 

”Vilka muskler. En rygg och axlar av järn”, skriver IltaLehti

”Herre vilka muskler hon har”, skriver IltaSanomat

Korva tränade under sommaren med den finländska militären, mer specifikt Kajanalands brigad, som är en infanteribrigad inom Finlands försvarsmakt. Hon har delat med sig av videor av sina stenhårda träningspass därifrån och ryggbilden är garanterat ett resultat av dem. 

”Samma typ som Marit Björgen”

Men redan innan dess har Korva uppmärksammats för sin fysiska råstyrka. 

När hon efter den gångna säsongen bytte tränare till Olli Ohtonen (som tränat Iivo Niskanen bland andra) så menade Yles skidreferent Micke Oivo att det skulle bli spännade att se vad Ohtonen kunde göra med Korva. 

– Ohtonen har ju bevisligen gjort gott jobb med Iivo Niskanen. Men Korva har helt andra egenskaper. Iivo har grym syreupptagningsförmåga medan Anita Korva är stark. Mera av samma typ av skidåkare som Krista Pärmäkoski och Marit Björgen, sa han då. 

Världscupssäsongen drar i gång den 30 november i finska Ruka. 

https://www.instagram.com/p/B1eSiWqFA-B/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.