Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dramat: Stjärnan får lämna med ambulans

STOCKHOLM/VAL DI FIEMME. Victoria Carl åkte in som 23:a och bröt genast ihop. 

Därefter tvingades tyskan lämna i ambulans. 

– Victoria ramlade i den snabba nedförsbacken och det blev en ganska otäck krasch, säger den tyska tränaren Peter Schlickenrieder. 

Det var en stor dag för tysk längdskidåkning. Katharina Hennig visade sig från sin bästa sida och körde in som trea i loppet, efter Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Ebba Andersson – men före Therese Johaug. 

– Detta var kanske den pall man blir mest glad för i år. Att få upp tyskarna där de hör hemma. Många av de som gillar internationell längdskidåkning är glada för att ha en tysk på pallen, säger vinnaren Uhrenholdt Jacobsen till NRK. 

Det är Hennigs överlägset bästa placering i ett individuellt lopp i världscupen. Hon har åttonde plats på tremilen i Oslo från förra säsongen som tidigare toppnotering.

– Jag är väldigt lycklig, jag vet inte vad som hände. Det här är väldigt speciellt för mig. Jag saknar ord. Det här är den största dagen i min karriär.

Victoria Carl lämnade i ambulans

Värre var det för Hennigs landsmaninna, Victoria Carl. Direkt efter målgång som 23:a, 1.28 bakom Uhrenholdt Jacobsen, bröt Carl ihop i tårar i målfållan. 

Hon fick sedan läkarvård på plats, men det var inte tillräcklig utan hon tvingades lämna i ambulans. 

– Jag såg inte hur det var med henne. Jag vet att hon haft problem ända sen förra etappen. Jag hoppas att allt går bra, säger Hennig. 

Den tyska tränaren Peter Schlickenrieder berättar att sjukhusbesöket är en försiktighetsåtgärd. 

– Det här handlade inte om hennes tidigare problem. Victoria ramlade i den snabba nedförsbacken och det blev en ganska otäck krasch. Hon ramlade rakt på armbågen och hade väldigt ont efteråt. Hon åker till sjukhus nu för att säkerställa att hon inte drabbats av en fraktur eller något liknande, säger han. 

 

LÄS MER: Tour de ski 2019/2020 – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.