Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan ställer in – hela laget hoppar av

Caldwell ihop med Maja Dahlqvist och Hanna Falk.
Foto: HENDRIK SCHMIDT / AP TT NYHETSBYRÅN
Sophie Caldwell.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

BEITOSTÖLEN. Sophie Caldwell har blivit sjuk.

Nu tvingas hela USA:s andralag att lämna återbud till stafetten.

Även det finska andralaget hoppar av.

Sverige och Norge pekas ut som favoriterna inför dagens stafett i Beitostölen, men där bakom finns flera outsiders.

USA är en av dem.

I går eftermiddag meddelade landslagsledningen hur de kommer att formera sina lag. Förstalaget består av Sadie Bjornsen, Rosie Brennan, Catlin Patterson och Jessica Diggins.

Sophie Caldwell, som är en av USA:s mest meriterade åkare, var aningen överraskande petad till andralaget där hon skulle få sällskap av Ida Sargen, Kelsey Phonney och Kaitlynn Miller.

Förklaringen var kanske att hon inte kände sig helt hundra. Nu kommer nämligen beskedet att Caldwell inte kommer till start på grund av sjukdom – och då tvingas hela andralaget att kasta in handduken.

Det krävs som bekant fyra åkare för att åka stafett.

Precis innan start kommer även beskedet att det finska andralaget – med Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Laura Mononen och Maaret Pajunoja – hoppar av stafetten. Varför? Niskanen har blivit sjuk.

Norge och Ryssland är nu de enda nationerna som har två lag på start i stafetten.


LÄS MER: Här är skrällen i Sveriges stafettlag: "Abnormal krigare" 


https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H--_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-R

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.