Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stinas svar: ”Det får stå för henne”

Stina Nilsson.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Kristine Stavås Skistad.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

SEEFELD. Kristine Stavås Skistad föll i semifinalen och lämnade målområdet i tårar. 

Sen sa hon att hon kände sig stark nog för att slå såväl Stina Nilsson som Maiken Caspersen Falla. 

– De andra hade tur att jag ramlade, säger hon till VG

– Det får stå för henne, svarar Nilsson. 

Det finns ingen skiddisciplin som sprint om man söker drama. VM-sprinten i Seefeld var sannerligen inget undantag. Fyra av fem kvartsfinaler på damsidan fick ta hjälp av målfoto, det var flera fall och de två stjärnorna Sergej Ustjugov och Johannes Hösflot Kläbo började bråka i målområdet. 

En av alla incidenter var den norska supertalangen Kristine Stavås Skistads fall i semifinalen. I en klättring låg hon jämte Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla när hon av ren otur stod på huvudet och missade finalen. 

Norska jättetalangens utspel: ”Överraskad öven nivån”

Stavås Skistad var otröstlig direkt efteråt, men när hon väl mötte journalisterna i den mixade zonen var tårarna torkade och självförtroendet hade tagit över. 

– Det är bara otroligt trist. Fallet kostar mig en finalplats där jag tror att jag hade kunnat åstadkomma något stort. Det är därför det är så trist. Det här kommer svida något extremt för jag är en dålig förlorare, säger hon till VG

Hon menar att hon hade kunnat slå medaljörerna, tidigare nämnda Falla och Nilsson samt Mari Eide, i finalen. 

– De andra hade tur att jag ramlade. 

Stavås Skistad hade innan dess slagit Stina Nilsson i spurten under kvartsfinalen och säger att hon blev ”överraskad över nivån”. 


Stina Nilssons svar till Stavås Skistad

Stina Nilsson ville inte gå i svaromål med norskan. 

– Det får stå för henne. 

TV2: Du håller inte med? 

– Som sagt, det får stå för henne. 

Svenskan berättade i stället om stoltheten hon känner över att ha tagit sig tillbaka från sin skada och att hon kunde knipa ett silver. 

– Jag känner mycket stolthet, det är en ballong som spricker med mycket känslor. Jag är väldigt stolt över mig själv, och ser fram emot resten av mästerskapet – om det blir några fler lopp, säger hon och fortsätter: 

– Jag går jättegärna teamsprint om mitt ben håller, jag går gärna en stafettsträcka också. Jag går gärna en tremil också, jag går gärna allt. Men jag är ganska realistisk och vet att vissa grejer inte går.

LÄS MER: VM-silver till Stina Nilsson – efter svensk krock. 

LÄS MER: Storbråk mellan stjärnorna – efter målgång. 

LÄS MER: Norska jättefiaskot – nu åker hon hem från VM. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.