Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stina Nilsson tvingas dra ner på träningen

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Stina Nilsson har inte svarat väl på träningen den senaste tiden, och har därför genomgått en medicinsk utredning – som visar på obalanser i kroppen.

Med anledning av detta kommer hon att dra ner på träningen en tid framöver.

– Stina har känt en matthet under träningspassen, och att återhämtningen inte har funnits där, säger landslagsläkaren Pär "Pliggen" Andersson.

Skidsäsongen är över sedan en tid tillbaka, och uppladdningen inför säsongen 17/18 är i full gång – med OS i Sydkorea som den givna höjdpunkten. 

Stina Nilsson var den klarast lysande blågula stjärnan under Tour de Ski i vintras, men hade inte marginalerna på sin sida på VM i Lahtis. Efter en vass säsongsavslutning såg emellertid det mesta bra ut inför nästa omstarten i höst – men nu kommer ett bakslag för Nilsson.

Skidlandslaget skickar nämligen ut ett pressmeddelande som gör klart att hennes kropp inte svarat på försäsongsträningen på önskat vis. 

Kommer dra ner på träningen

Man berättar vidare att hon genomgått en medicinsk utredning under ledning av landslagsläkaren, som visar på obalanser som troligtvis beror på en för hård belastning. Hon kommer därför att dra ner på träningen en tid framöver.

– Hon har känt att kroppen inte svarat som den ska sista veckorna, och vi har ju sett att det med hög sannolikhet har blivit en lite för hög belastning nu inledningsvis på försäsongen, utvecklar landslagsläkaren Pär ”Pliggen” Andersson, och fortsätter:

– Stina har känt en matthet under träningspassen, och att återhämtningen inte har funnits där. Sen har vi gjort en utvärdering, och vår bedömning är efter den att hög belastning varit orsaken. 

"Inget skäl att vara oroliga"

Läkaren berättar vidare att det inte är jätteovanligt med ett sånt här bakslag, och det inte borde vara något att oroa sig för gällande den kommande säsongen.

– Det här är någonting som kan hända när man ligger på en så här hög träningsbelastning, det är lätt hänt att det blir lite för mycket och vi ser inget skäl att vara oroliga.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!