Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin
Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin
Foto: Antonio Bat / Epa / TtFoto: Antonio Bat / Epa / Tt
 Foto: Antonio Bat / Epa / Tt

Stina Nilsson står över skid-SM i Piteå

Publicerad

Stina Nilsson står över skid-SM i Piteå.

Anledningen är att hon vill fokusera på träningen efter en intensiv tävlingsperiod.

– Jag behöver landa i mig själv och vardagen och inte stressa på för mycket med tävlingar, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson kommer inte att köra något lopp under skid-SM i Piteå som startar nästa vecka.

Efter en tuff tävlingsperiod med bland annat Tour de Ski vill svenskan nu fokusera på träning och återhämtning.

– Den senaste månaden har dragit enormt mycket energi ur mig. Jag har varit i tävlingsförberedelse mest hela tiden och satsat allt i varje lopp på 14 tävlingar sedan 12 december. Jag behöver landa i mig själv och vardagen och inte stressa på för mycket med tävlingar, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Nilsson: "Träningen är viktig"

Svenskan leder sprintcupen efter sex av tolv deltävlingar.

Och efter en intensiv tävlingsperiod vill hon nu hinna slipa på formen inför kommande tävlingar.

– Träningen är viktig för mig. Grunden för att jag ska kunna prestera över tid. Mitt mål är nu att göra ett bra träningsjobb, vila upp mig och komma gott förberedd såväl fysiskt som psykiskt inför den Skandinaviska touren och Ski Tour Canada som avslutar världscupen i mars med åtta tävlingar på tolv dagar, säger Nilsson.

Almqvist: "Stina behöver lugn och ro"

Beslutet har Nilsson tagit i samråd med sin klubb IFK Mora SF, och de menar att de står bakom svenskans val.

– Stina behöver lugn och ro nu. Vi ser långsiktigt på hennes skidkarriär. Stina är bara 22 år och hon kommer att kunna åka många SM i framtiden för klubben, säger Annlouise Almqvist från klubbens elitkommitté.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag