Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stina Nilsson: ”Började julpynta redan i oktober”

Expressen intervjuade Stina Nilsson inför julen 2018. Hon berättade då om sin förkärlek för att pynta.
Stina NilssonFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Förra året visade hon upp sitt pepparkaksbak på InstagramFoto: Instagram
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Skidsäsongen är snart här. 

Således har Stina Nilsson redan firat jul. 

– Jag började julpynta i oktober, säger hon till P4 Extra.

I helgen drar längdskidsäsongen i gång på riktigt. För de flesta svenska åkare väntar tävlingar i Gällivare som uppladdning till världscupspremiären i finska Ruka sista helgen i november. 

Sen väntar tävlingar varje helg. Så Stina Nilsson, som älskar julen, har börjat fira i förväg. 

– Jag har börjat julpynta min lägenhet. Jag börjar i oktober, för när tävlingarna drar i gång då får jag inte njuta av min lägenhet. Så jag maxar i oktober och november, säger hon i P4 Extra. 

Stina Nilsson julpyntar i oktober: ”Borde vara olagligt”

P4 Extras programledare Titti Schultz säger att ”det borde vara olagligt”, varpå Nilsson säger att hon överträffade sig själv i år. 

– Det finns crazy cat ladies och det finns crazy christmas ladies, jag är det sistnämnda. Jag gick ut väldigt hårt i år och pyntade sönder min lägenhet. Det blev för mycket, så jag tog ner det. Så jag har redan hunnit pynta och backa tillbaka. 

Förutom att julpynta - och träna - har Nilsson lagat en del mat. Hon berättar att den vegetariska lasagnen är hennes specialitet och att hon använder osten Gruyère i dem. 

Anledningen till det? Gruyère sponsrar världscupen och för varje pallplats man tar i världscupen får man tre kilo ost. Nilsson tog tio pallplatser under fjolårssäsongen och kammade således hem 30 kilo ost. 

Tur det för Nilsson, för den går åt. 

– Det är helt galet, i somras så räknade jag det till att en sån ost varade en månad. Jag åt så otroligt mycket ost i somras. 

En glad nyhet för Nilsson i år är att Gruyère anordnar en speciell World Cup cheese challenge, där de åkare som tar flest pallplatser i de tävlingar som sponsras av dem kan vinna ett extra pris i slutet på säsongen, nämligen en resa för två till deras högkvarter i Schweiz. 

https://twitter.com/FISCrossCountry/status/1183759496474030085?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1183759496474030085&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.insidethegames.biz%2Farticles%2F1086089%2Fle-gruyere-cheese-challenge-fis