Stina Nilsson. Foto: SVEN LINDWALLStina Nilsson. Foto: SVEN LINDWALL
Stina Nilsson. Foto: SVEN LINDWALL
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAYFoto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Stina Nilsson: ”Blir en ballong som spricker”

Publicerad

Världscupsavslutningen i Falun var Stina Nilssons sista chans att knipa sprintvärldscupen från Maiken Caspersen Falla. 

Men den svenska OS-hjälten blev sjuk och tvingades ställa in. 

– Jag har en inbyggd princip att inte stå på startlinjen om jag inte är frisk, den går jag inte emot, säger hon till SVT.

OS i Pyeongchang blev en framgångssaga för Stina Nilsson. På sprinten var hon urstark och fick till slut hämta hem den guldmedalj hon velat ha så länge. 

Hon följde upp det med medaljer i såväl stafett som lagsprint innan hon avslutade mästerskapet med ett smått sensationellt brons på tremilen. 

Direkt efter OS så valde Nilsson att tävla vidare i världscupen, detta för att utmana norskan Maiken Caspersen Falla om sprintvärldscupen. 

Stina Nilsson missar tävlingen i Falun

Inför fredagens sprinttävling i Falun är norskan Maiken Caspersen Falla i ledning, 48 poäng före just Stina Nilsson.

Vinnaren av fredagens lopp får 50 poäng, något som i alla fall i teorin gjorde att Nilsson fortfarande hade kvar en möjlighet att vinna sprintvärldscupen.

Men på onsdagsmorgonen kom beskedet att den möjligheten var borta. Stina Nilsson är förkyld och kommer inte till start. 

Till SVT säger Stina att hon mår bättre, men inte är tillbaka i träning och att det känns "jättetråkigt" att missa tävlingen i Falun. 

"En ballong som spricker"

Om hon har hunnit tänka på vad hon åstadkom i Pyeongchang? Inte riktigt än. 

– Jag har varit väldigt noga med att inte slappna av när jag kom hem. Det tenderar att bli en ballong som spricker när man inser vad man gjort. I och med att jag ville fortsätta att tävla i Lahtis och Falun så tog jag inte in det. I och med att jag tog beskedet om att inte köra Falun i morse så tänker jag att den här ballongen kommer börja spricka nu, säger hon till SVT. 

Nilsson berättar att hon hoppas kunna tävla på SM i Skellefteå nästa helg. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag