Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stina Nilsson aktuell för en ny miljontour

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: ANDRE PICHETTE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Stina Nilsson lär även i år vara med i Östersunds supersprint – som från och med i vinter blir en av deltävlingarna i en ny internationell tour.

– Vi kommer att ha de mest namnkunniga landslagsåkarna på plats, säger Karin Bångman, kommunikationschef för arrangören Sportkompaniet.

Östersund blir en av sex värdstäder i den nystartade supersprintcupen i längdskidåkning, World Sprint Series.

Den jämtländska orten har arrangerat sin supersprinttävling, 100 meter på skidor, de senaste två åren och precis som tidigare säsonger väntas den svenska storstjärnan Stina Nilsson att delta.

– Jag tror att Stina Nilsson kommer att köra i Östersund i år. Det är de signalerna vi har fått: Att vi kommer att ha de mest namnkunniga landslagsåkarna på plats, säger Karin Bångman, kommunikationschef hos den svenska arrangören Sportkompaniet.

”Handlar om miljonbelopp”

Från och med i vinter blir arrangemanget en del av en större internationell tour med tävlingar även i Tyskland, Italien, Ryssland och Norge – och en lockande prissumma.

– Det handlar om miljonbelopp. Men jag får återkomma med vad det kan bli i slutkuvertet, när vi har satt paketet för alla tävlingar, säger Karin Bångman.

World Sprint Series har inte världscupstatus, men deltävlingarna lär ändå locka både publik och åkare. Tävlingen i Östersund arrangeras den 9 november, tre veckor före världscuppremiären i Ruka, Finland. Deltävling två av sex är planerad till Dresden, Tyskland, den 10 januari – i direkt anslutningen till världscuphelgen på samma ort.

– I år är det en mästerskapsfri säsong. Så vi kommer nog att få se väldigt kända skidåkare som också kör supersprintar i de städerna som de arrangeras i, säger Bångman.