Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stina avslöjar utbrottet i norsk tv: ”Tyst Ebba!”

Foto: ANDRE PICHETTE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Stina Nilsson intervjuas i NRK Foto: SVT

Stina Nilsson ville inte känna till detaljerna inför avgörandet i sprintcupen. 

Något som Ebba Andersson blev varse inför fredagens tävling. 

– Jag bara: ”Tyst Ebba!”, säger Nilsson till NRK.

Stina Nilsson är historisk. 

Efter en fenomenal världscupsäsong kunde svenskan säkra totalsegern i sprintcupen under fredagen, när hon tog hem sprintloppet i Québec. 

– Jag är otroligt stolt över mig själv. Att det gick. Det har varit ett stort mål under säsongen, jag är stolt över att jag lyckades knyta ihop säcken, sa Nilsson efter att ha säkrat cupsegern – som första svenska kvinna någonsin. 

Inför loppet stod det klart att Nilsson troligtvis ganska enkelt skulle kunna säkra totalsegern, då hon var 33 poäng före tvåan Maiken Caspersen Falla. En fjortondeplats skulle räcka för att 25-åringen skulle ta hem den historiska titeln. 

Men för Aftonbladet berättade Nilsson att hon inte tagit del av den informationen inför loppet. 

– Jag visste inte vilken placering jag skulle vara på. Jag ville inte sätta käppar i hjulet på mig själv. Inte heller snöa in på poäng hit eller dit.

 

Stina Nilsson om dramat inför sprintcupen

I en intervju med NRK, som sändes i SVT inför lördagens masstart, berättar Nilsson om ett samtal hon hade med landslagskompisen Ebba Andersson inför fredagens avgörande sprint. 

Där stod det klart för Andersson att Nilsson verkligen inte ville ha koll på förutsättningarna vad gällde placeringar och poäng. 

– Ebba frågade, Vad behöver du bli för att vinna. Jag bara: ”Tyst Ebba!”. säger hon till NRK.

– Jag har inte velat räkna på det för att det har betytt så mycket. Jag har inte velat låta tankarna sätta käppar i hjulen för mig, så jag är väldigt glad att det höll till seger. 

Stina Nilsson knäckte Therese Johaug

Om Nilsson hade koll på hur hon låg till i den totala världscupen inför lördagens masstart är oklart. Men klart är att Nilsson är i strålande form. Therese Johaug har varit omutbar hela säsongen och vunnit varje distanslopp hon ställt upp till. 

Fram till i dag. För trots att Johaug pumpade på framåt i vanlig ordning orkade Stina Nilsson hänga på och på upploppet visade Nilsson muskler och slog Johaug med två tiondelar. 

– Helt fantastiskt, säger kommentatorn Jacob Hård. 

– Hon visar att man kan besegra Johaug, säger SVT:s expert Anders Blomquist.