Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ställer in: ”Nu får hälsan gå först”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

På torsdagen skulle Frida Karlsson kört ett lopp på rullskidor i Norge.

Nu ställer hon in.

– Nu får hälsan gå först, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Den ursprungliga planen var att Frida Karlsson skulle köra ett rullskidslopp där bland annat Marit Björgen kommer att delta.

Men kvällen innan loppet väljer Karlsson nu att ställa in sin medverkan.

Anledningen är att den svenska stjärnan känt sig överbelastad och sliten.

– Efter dialog med medicinska teamet, tränarna och mamma kom jag under dagen fram till att det är bäst att stå över tävlandet. Nu får hälsan gå först och det känns som ett trist men klokt beslut nu när det väl är taget, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Längdlandslagets läkare Per ”Pliggen” Andersson förklarar att Frida Karlsson inte har svarat på träningen som förväntat de senaste veckorna. 

– Av erfarenheter vi fått från föregående år väljer vi därför att lägga in en period av återhämtning. Det finns inga medicinska avvikelser kring detta beslut, utan beslutet grundar sig i att hon inte skall få medicinska konsekvenser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.