Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sms:et till Kalla: ”Saknar henne”

Vilka är årets stjärnskott i skidvärlden? Och hur ligger det till med Charlotte Kallas form? Skidreportern inför säsongens start i Gällivare.
Charlotte Kalla pustar ut efter loppet. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Frida Karlsson vann den nationella premiären. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÄLLIVARE/STOCKHOLM. Charlotte Kalla fick se sig slagen av Frida Karlsson i premiären på 10 km fritt.

32-åringen ser fram emot fler tävlingar – och tackar sin syster för ett speciellt sms innan loppet.

– Jag saknar henne, säger Kalla.

Charlotte Kalla gick en hård duell – precis som väntat – mot Frida Karlsson i premiären i Gällivare.

Till slut fick den svenska landslagsveteranen se sig slagen med 6,2 sekunder mot Karlsson.

– Jag är nöjd med genomförandet och jag vet att Frida är en åkare med grym kapacitet. Hon är stark. Det är bara att gratta henne till segern, säger Kalla efter loppet.

– Jag försökte mest ligga på och behålla trycket hela vägen. Det är speciellt att tävla så här i början på säsongen. Man är mest van vid att köra fart i intervaller. Varje genomkörare som man kan få på det här sättet är otroligt viktig, fortsätter hon.

Hon var inte alltför besviken med sin insats, utan tror att hon kommer gå framåt med loppet. Under lördagen väntar 10 kilometer klassiskt och under söndagen sprinttävlingar i Gällivare.

– Det är precis det här jag behöver ha. Hårda och tuffa race. Jag ser fram emot morgondagen också, säger Kalla.

Kalla om systern: ”Det var ett härligt sms”

Sedan tidigare har Kalla haft sin syster – Cecilia Kalla – i sitt team som sjukgymnast. Systern har nu rest i väg med det alpina landslaget till Finland.

– Jag fick ett sms av min syrra imorse. Hon skrev: ”Jobba hårt och njut”. Det var en bra påminnelse. Det gäller att påminna sig om att det är riktigt skoj att tävla också. Det är det här vi har jobbat för hela sommaren och hösten, säger hon.

Njöt du då?

– Jag både jobbade hårt och njöt.

Kalla fortsätter:

– Jag saknar henne. Det var ett härligt sms.

En konkurrent som Kalla kommer att sakna under starten av säsongen är norskan Ingvild Flugstad Östberg. 29-åringen har stoppats från att tävla av landslagsledningen på grund av hälsoproblem.

– Det är jättetrist att höra. Ingvild är alltid så glad och trevlig och tar sig tid att prata när man är ute på tävlingar och läger. Hon är verkligen genuint intresserad, säger Kalla.

Petter Northug kliver in som sponsor till svenska superstjärnan Frida Karlsson.