Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slog Johaug – har inte fått pengarna

Frida Karlsson jublar efter att ha slagit Therese JohaugFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Frida KarlssonFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Therese JohaugFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

På tremilen i Holmenkollen slog Frida Karlsson till och besegrade Therese Johaug. 

Men några prispengar har hon inte fått än. 

– Det är en utbetalning som får vänta till dess att vi har allt under kontroll, säger tävlingsarrangören Kristin Vestgren Säteröy till NRK

Likt så många gånger tidigare under säsongen så var det Therese Johaug som tog kommandot när den klassiska tremilen i norska Holmenkollen skulle avgöras. Inför folktomma läktare, då coronaviruset i början på mars på allvar hade tagit sig till Europa, så satte Johaugs högsta fart direkt. 

Redan efter fyra kilometer hade Johaug gett sig själv en lucka och loppet såg avgjort ut. 

Men det var det inte. 

Efter 18 kilometer bytte Frida Karlsson skidor och det gav henne ordentlig fart. För varje kilometer som gick minskade avståndet mellan Karlsson och Johaug och i slutet låg de jämte varandra. Långloppet avgjordes med en spurt där Karlsson var vassare och kammade hem sitt livs första världscupseger. 

– Det känns fantastiskt. Jag trodde att segern var borta, sa Karlsson i segeryran efteråt.

Frida Karlsson får vänta på sina prispengar

Men, livets första världscupseger till trots så har hon inte fått några pengar för segern. Som vinnare i Holmenkollen är du berättigad till 10 000 schweizerfranc, motsvarande 100 000 kronor. Tvåan får 75 000 kronor medan tredjepristagaren – Ebba Andersson – ska belönas med 50 000 kronor. 

Inget har fått ett öre än. 

Tävlingsarrangören för loppen i Holmenkollen, Kristin Vestgren Säteröy, bekräftar för NRK att de inte betalat ut några pengar än på grund av den kärva ekonomiska situation som uppstått på grund av coronaviruset. 

– Vi måste ha en räddningsplan ordnad innan vi kan betala våra skulder. Det är alltså en utbetalning som får vänta till dess att vi har allt under kontroll, säger hon. 

Enligt norska Finansavisen gick arrangören miste om hela 7,5 miljoner kronor i intäkter då såväl världscupen i längdskidor som i skidskytte tvingades hållas utan publik. Enligt arrangörens ordförande riskerar de nu att gå i konkurs. 

 

Frida Karlsson knäckte Therese Johaug på tremilen i Holmenkollen. Intervju från Dagbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.