Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår tillbaka: ”Det är inget som stämmer”

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Frida Karlsson visade tecken på överträning enligt Radiosporten – uppgifter som landslaget starkt dementerade.

Nu ger skidstjärnan själv sin bild.

– Det var konstigt att läsa om det. Det är ju inget som stämmer, säger Karlsson.

Frida Karlssons senaste världscuphelg blev inte som hon tänkt sig. Hon var långt ifrån kampen om pallplatser och valde att stå över sista loppet i Falun för att fokusera på träning och återhämtning.

Dagarna därpå rapporterade Radiosporten att svenskan ”visat tecken på att vara övertränad” i en intervju med landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson. 

– Det är klart med facit i hand skulle man ha kunnat hantera det här annorlunda, sa ”Pliggen” till Radiosporten.

Uppgifterna om överträning tillbakavisades dock starkt från landslaget.

– Det där stämmer inte, jag vet inte var det kommer ifrån. Jag har också pratat med ”Pliggen” och han sa att det inte fanns några tecken till det, sa damtränaren Stefan Thomson. 

Frida Karlssons svar: ”Inget som stämmer”

Nu talar Frida Karlsson själv ut om sin situation.

– Jag vet inte var det var hämtat ifrån, så det var konstigt att läsa om. Det är ju inget som stämmer, säger skidstjärnan och fortsätter:

– Jag har varit belastad, men det har också varit en del av planen att träna hårt.

Har du pratat med ”Pliggen” om det här?

– Nej, det har jag inte. Jag vet inte hur han skulle ha fått nys om det här. Det blev nog fel, en misstolkning.

Under förra säsongen fick Karlsson tävlingsstopp av landslaget under flera månader efter en hälsokontroll. Men svenskan försäkrar att det inte närmar sig en liknande situation nu.

– Jag är öppen med att varit lite belastad. Jag har inte varit över gränsen. Är man övertränad har man passerat en gräns och då är det svårt att ta sig tillbaka. 

Vad har du fått för reaktioner efter uppgifterna om att du varit övertränad?

– Folk har skrattat åt det, att andra har som inte har varit någon aning har yttrat sig om att jag är övertränad. När jag är ute och åker skidor blir det liksom: ”Tjena, är du övertränad eller?”. Men hade jag varit det hade jag ju legat hemma i sängen i stället. Vi har mest skrattat åt det.

Frida Karlssons glädjebesked inför VM: ”Pigg och glad”

Frida Karlsson befinner sig just nu i Saxnäs för att ladda inför VM med resten av landslaget. Mästerskapet börjar på torsdag nästa vecka och Karlsson siktar på att köra alla distanslopp och stafetten.

– Jag känner mig pigg, glad och energifylld. Det brukar vara goda tecken. Jag känner nästan för att springa upp för trapporna här på boendet. Jag bor på femte våningen så det blir några trappsteg (skratt).

Med tanke på hotellskadan under Tour de ski borde du kanske ta det lite lugnt?

– Haha, precis. Varannan gång tar jag hissen!

Skidstjärnans läskiga kollaps: ”Vill aldrig uppleva det igen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.