Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Skidskytten slog eliten i premiären

Skidskytten Fredrik Lindström slog herreliten i längdskidor.

STOCKHOLM/BRUKSVALLARNA. Skidskytten Fredrik Lindström skrällvann loppet över 15 kilometer i Bruksvallarna.

Nu vill Calle Halvfarsson värva över succémannen till längdlandslaget.

– Han hade inte varit helt fel att ha med i stafettlaget, säger Halvfarsson till SportExpressen.se.

Skidskytten Lindström gick ut som trea i loppet över femton kilometer. Bland konkurrenterna fanns världsåkare som Calle Halfvarsson, Johan Olsson och Daniel Richardsson. Lindström själv har inte tävlat i längdåkning sedan han var junior.

Men han stod för en enorm skräll när han - sju tiondelar före Calle Halvfarsson - stal segern framför näsan på eliten.

– Det är först nu man har fattat hur långt det räcker. Jag är lite i chock faktiskt. Klart att loppet kändes bra, jag hörde att Halvfarsson hade oturen på sin sida... Ja, det känns jättekonstigt, säger han, säger Lindström till SVT.

En del av planen

Att ställa sig mot världseliten i längdskidåkning var en del i ledet att komma så väl förberedd som möjligt till skidskyttesäsongen.

– Jag var sugen på att möte de bästa. Det jag har haft som mål, ta hjälp av de bästa skyttarna för att förbättra mitt skytte och de bästa skidåkarna för att förbättra min åkning, säger Lindström till SVT.

Lindström vann sju tiondelar före Halfvarsson. Daniel Richardsson slutade trea, sex sekunder efter Lindström. Johan Olsson slutade på fjärde plats, slagen med 22 sekunder.

Vill värva Lindström

Skrällen förvånar inte andraplacerade Halfvarsson.

– Jag är inte förvånad att han åker fort. Jag åkte mot honom som junior, han blev tvåa bakom mig under junior-SM i Falun. Han är en duktig skidåkare, säger han till SportExpressen.se.

Borde vi värva över honom?

– Ja, det tycker jag faktiskt. Han hade inte varit helt fel att ha med i stafettlaget.

Trots andraplatsen så känner Halfvarsson sig nöjd - eftersom kroppen inte kändes helt bra.

Och han tänker tävla även på söndag.

– Ja, jag måste ha med mig en seger härigrån.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.