Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skrällen: Johan Olsson tar över skidlandslaget

Johan Olsson. Foto: Ludvig Holmberg.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Skidlandslaget har fyllt igen tomrummen i sin tränarstab. 

Magnus Ingesson, Annika Zell och Stefan Thomson blir damtränare, 

Mattias Nilsson, Fredrik Uusitalo och legendaren Johan Olsson ansvarar för herrarna. 

– Det är ett hedersuppdrag, säger Olsson. 

"Det är dagens skräll", skriver SVT-profilen Jacob Hård på Twitter.  

Skidlandslagets ledning har genomgått en totalrenovering. Ole Morten Iversen. Lars Selin, Ola Ravald och Johan Granath har samtliga lämnat sina poster inför nästa säsong. Dessutom har tidigare förbundskaptenen Rikard Grip bytt arbetsroll och blivit landslagschef, och Charlotte Kallas personlige tränare Magnus Ingesson har blivit ny damansvarig. 

Johan Olsson blir landslagstränare

I dag presenterades för första gången den kompletta tränarstaben. Ingesson får sällskap av skidorienteraren Annika Zell och Skellefteå AIK:s fystränare Stefan Thomson på damsidan.  

Mattias Nilsson, Fredrik Uusitalo och legendaren Johan Olsson ansvarar för herrarna. 

Annika Zell har vunnit sex VM-guld i skidorientering. Johan Olsson har under många år varit en av Sveriges bästa och mest populära längdskidåkare. Han har fjorton medaljer i VM- och OS-sammanhang. 

– Här kommer en välkänd herre. Det känns otroligt spännande. Vi kände att vi ville dra nytta av hans otroliga erfarenhet, säger Grip. 

– Jag känner mig otroligt tillfreds med den nya organisationen. Det finns mycket förväntan i hela gruppen. Det finns mycket energi som ska förvaltas i det dagliga arbetet.

– Johan har alltid haft ett intresse för träning. Han har alltid haft ett stor fokus på sin egen prestation. Han har många sunda värderingar och ska vara med och coacha både äldre men också yngre åkare. 

Flera skidreportrar reagerade över beskedet – som var minst sagt oväntat.

https://twitter.com/Alltid17/status/993811310369533952

 

https://twitter.com/BostaTherese/status/993811930262462464

 

https://twitter.com/svtjacob/status/993812052258017280

Olsson: 

– Diskussionen har varit lite fram och tillbaka så där, tränarstaben har också klivit av hela bunten under våren, så där har man haft ett jobb inom förbundet att rekrytera nya. Det har tagit lite tid att få ihop och sätta alla pusselbitar.

Vem kläckte idén?

– Det var Rikard som ringde till mig och ställde frågan. Man kommer liksom från gräsrötterna själv och har börjat själv någonstans där i början av 90-talet, så att sen få frågan om jag vill komma tillbaka och vara en del i utvecklingen av våra herråkare och våra absoluta guldkorn inom svensk skidåkning, det är dels ett hedersuppdrag och sedan är det ett av de absolut roligaste jobb jag kunnat tänka mig.