Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skidstjärnan slutar – ska jobba i Norge

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån.
Foto: BILDBYRÅN

Så sent som i fjol var han femma i världscupen. 

Nu väljer landslagsåkaren Martin Bergström att avsluta sin karriär – 28 år gammal.

Varför? Han har fått ett jobb i Norge.

Martin Bergström har alltid varit skidåkaren som gått sin egen väg. 2015 var han trött på skidåkningen, ville ha en paus och åkte till USA för att plugga i två år.

Sen kom han tillbaka och var bättre än någonsin.

2019 slutade Bergström femma i världscupsprinten i Falun, samma år var han trea i sprinten på SM och den senaste säsongen tillhörde han landslagsgruppen ”Team Bauhaus”. På meritlistan har han även en sjundeplats och en tiondeplats från U23-VM.

Men nu väljer han alltså att sluta, högst oväntat, som 28-åring.

– Det här är ett beslut som växt fram den senaste tiden och jag känner att det nu är rätt tid att ta mig an nya utmaningar i livet, säger Martin Bergström i ett pressmeddelande från klubben Piteå Elit.

Hyllas av sportchefen

Där står det också: ”Den främsta anledningen till beslutet är att Martin har erbjudits ett mycket spännande och inspirerande jobb i Tromsö.”

Bergström blir till hösten klar med sina studier inom industriell ekonomi.

– Det har varit en fantastisk tid som elitskidåkare där jag har haft förmånen att få möta människor som också blivit vänner för livet. Jag vill rikta ett stort tack till härliga lagkamrater, duktiga ledare och engagerade människor jag mött under åren.

Piteå Elits sportchef Joakim Abrahamsson:

– Martin har under sina sejourer i Piteå Elit bidragit med ett stort engagemang och en härlig attityd. En fantastisk man mot man åkare som alltid tagit kloka beslut, både i och utanför spåret. Det är givetvis tråkigt att vi tappar Martin som åkare, men vi har full respekt för hans beslut och önskar honom stort lycka till framöver.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.