Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skidstjärnan lägger av – 26 år gammal

Marit Björgen, Charlotte Kalla och Nathalie von Siebenthal på OS 2018.Foto: BILDBYRÅN
Nathalie von SiebenthalFoto: GEPA PICTURES
Charlotte KallaFoto: KIMMO BRANDT / EPA COMPIC

Nathalie von Siebenthals karriär uppgavs vara över. 

Och nu bekräftar skidstjärnan att hon drar sig tillbaka – 26 år gammal. 

– Både huvudet och kroppen gav upp, säger schweiziskan enligt SRF.

Guld och brons på U23-VM 2015 – och därefter har Nathalie von Siebenthal radat upp topplaceringar i världscup och mästerskap. 

Det blev sjätteplatsen i både skiathlon och 10 kilometer fristil under OS i Pyeongchang, och på VM i Seefeld slutade hon sjua i tremilen.

Men i våras kom uppgifter som menade att von Siebenthal var på väg att dra sig tillbaka från längdskidsporten. 

Tyska xc-ski menade att von Siebenthal skulle ta en paus från världscupen för att i stället ägna tid åt familjens bondgård i Alperna. 

Nu bekräftar von Siebenthal att karriären är över. 26-åringen inledde försäsongsträningen under hösten, men insåg enligt SRF att energin till satsningen inte längre fanns där. 

– Både huvudet och kroppen gav upp. Nu är jag övertygad om att mitt beslut att pensionera mig från sporten är rätt beslut, säger hon. 

Nathalie von Siebenthal lägger av

Nathalie von Siebenthal var Schweiz främsta längdskidåkare under de senaste åren. Framför stack hennes kvaliteter som distansåkare ut, då nationen haft en övervikt av sprinttalanger på damsidan. 

26-åringen lyfter fram den oväntade sjätteplatsen på 10 kilometer i Falun-VM som en av karriärens höjdpunkter. 

– Vilket otroligt ögonblick, säger hon enligt Nordic Mag.

– De här fem åren inom världscupen kommer jag ha med mig under resten av livet. Det var en otrolig livsskola och jag fick ovärderlig utbildning och träning. Tack vare sporten fick jag se platser jag aldrig skulle besökt annars. Jag skulle inte byta vänskapen med mina lagkamrater för någonting i världen. Jag kommer att hålla tummarna för dem framför tv:n! 

”Tack för många oförglömliga skidögonblick, och all lycka framöver”, skriver det schweziska skidförbundet på Instagram. 

Frida Karlsson om sprickan med norska stjärnan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.