Foto: TERJE BENDIKSBY / AFP NTB SCANPIXFoto: TERJE BENDIKSBY / AFP NTB SCANPIX
 Foto: TERJE BENDIKSBY / AFP NTB SCANPIX
Sadie Bjornsen stod på pallen med Stina Nilsson efter Rukas sprint. Foto: HEIDI KOIVUNEN / HEIDI KOIVUNEN/IBL ALL OVER PRESS FINLANDSadie Bjornsen stod på pallen med Stina Nilsson efter Rukas sprint. Foto: HEIDI KOIVUNEN / HEIDI KOIVUNEN/IBL ALL OVER PRESS FINLAND
Sadie Bjornsen stod på pallen med Stina Nilsson efter Rukas sprint. Foto: HEIDI KOIVUNEN / HEIDI KOIVUNEN/IBL ALL OVER PRESS FINLAND
Veteranen Kikkan Randall. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNVeteranen Kikkan Randall. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Veteranen Kikkan Randall. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Stjärnan i tårar efter orden: "Sa till mig"

Publicerad

Sadie Bjornsen, 28, har varit ett utropstecken i inledningen av säsongen.

Nu hyllas hon av lagkompisen Kikkan Randall – i amerikansk tv.

”Jag får tårar i ögonen av det här”, skriver Bjornsen på Twitter.

USA:s längdlandslag har tagit rejäla kliv under de sista säsongerna.

Först var det Kikkan Randall som slog igenom på den stora scenen, sen Jessica Diggins och Sophie Caldwell – och den här säsongen imponerar även Sadie Bjornsen stort.

Tidigare hade hon aldrig varit på pallen i en individuell sprint.

Nu var hon tvåa i Ruka och trea i Lillehammer.

Avslöjar fina orden

I ett inslag i amerikanska KING 5 uppmärksammas Bjornsens framgångar och där intervjuas också Kikkan Randall, som hyllar sin lagkompis.

 

LÄS MER: Uteslöts från svenska laget: "Väldigt tråkigt"

 

– Hon har blivit starkare och starkare för varje år. Sadie höjer ribban hela tiden. Och jag är säker på att hon, tillsammans med de andra, kommer att kunna höja ribban ytterligare, till nivåer som jag aldrig varit på, säger Randall.

I KING 5 berättar Bjornsen också om stödet från veteranen Randall.

– Jag minns när jag hade det tungt, hon sa till mig: ”Sadie, jag slutade på plats 50 hundra gånger innan jag vann ett lopp. Det är bara att fortsätta kriga, blicka framåt".

 

LÄS MER: Världscupen 2017/2018 – här är allt du behöver veta

Möter Stina i helgen

Efter att inslaget publicerats väljer Bjornsen nu att tacka Kikkan Randall i sociala medier.

"Jag får tårar i ögonen av att se det här", skriver hon på Twitter och länkar till inslaget.

"Tack Kikkan för att du hjälpt, uppmuntrat och trott på mig".

Sadie Bjornsen och de andra amerikanskorna är nu på plats i Davos, där det under helgen väntar både sprint och distanslopp i fristil. De kommer att ställas mot tufft motstånd i bland andra Stina Nilsson och Charlotte Kalla.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1920566454938183

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag