Foto: ARTUR WIDAK / ALL OVER PRESS/ALL OVER PRESS ZUMA PRESSFoto: ARTUR WIDAK / ALL OVER PRESS/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
 Foto: ARTUR WIDAK / ALL OVER PRESS/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Skidstjärnan hängs ut: "Det är inget onormalt"

Publicerad

Marcus Hellner och Calle Halfvarsson har en av sina största konkurrenter i fransmannen Maurice Manificat.

Men Manificat har fått annat än skidor att tänka på den senaste tiden sedan en ekivok bild har läckt ut på nätet. 

Det var det franska skidlandslagets egen fanclub, Team Valoche, som gjorde den pikanta upptäckten. En bild på skidstjärnan Maurice Manificat, där skrevområdet buktar ut på ett synnerligen iögonfallande sätt. För att hjälpa sina följare på traven såg Team Valoche ut att ringa in området på bilden som man skickat ut på Twitter.

Manificat såg uppenbarligen humorn i det hela och retweetade bilden till sina egna följare. Han har dock ingen konkret förklaring till varför det blev som det blev. 

"Det är inget onormalt"

– Det är inte något onormalt där! Det är inte som det ser ut, säger Manificat till Dagbladet.  

– Den bilden är ett slags skämt. Det är nån som driver med mig. Du vet, när det finns en bild av dig och nån hittar nåt konstigt, så blir det uppförstorat bortom alla proportioner och satt i ett konstigt sammanhang.

Men trots att Manificat hävdar att svullnaden under shortsen har en naturlig förklaring, så har han inte kunnat undgå konkurrenternas hån. Dagbladet visade upp bilden för de norska skidstjärnorna – som hade väldigt roligt åt det de såg. 

"Maurice är tänd"

– Maurice bjuder verkligen på sig själv. Så långt har jag inte kommit. Jag får se till att hålla mig borta från det där. Det är tydligen nåt som gör Maurice tänd när han åker skidor, säger Emil Iversen. 

Niklas Dyrhaug fyller i.

– Det ser ut som att han var väldigt taggad den där dagen. Det ser också ut som att han är i bra form, säger Dyrhaug. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag