Skidstjärnan är gravid – missar hela säsongen

Julia Belorukova missar hela säsongen.
Foto: KIM HONG-JI / REUTERS BILDBYRÅN
Bronshjälten från OS 2018 är gravid.
Foto: SVEN LINDWALL
Förra säsongen vann hon sprinten i Ruka.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Hon ska bli mamma i december.
Foto: Julia Belorukova, Instagram (@yulia_belorukova)

VAL SENALES. Den ryska storstjärnan Julia Belorukova, 24, missar hela den kommande säsongen.

Hon är gravid.

– Vi kommer ge en del nya åkare chansen i vinter, säger Rysslands tränare Markus Cramer.

Julia Belorukova är bara 24 år gammal, men har redan hunnit ta silver och brons både på VM och OS. Dessutom har hon ständigt varit med i toppen av världscupen under de två senaste säsongerna.

Men i vinter vi alltså inte att få se Belorukova tävla.

Under en intervju med SportExpressen berättar Rysslands tränare Markus Cramer att hon blev gravid kort efter VM i Seefeld och ska bli mamma i mitten av december.

Belorukova är gravid

Även hennes lagkompis Jelena Soboleva, som är gift med storstjärnan Sergej Ustjugov, är gravid och missar den här säsongen.

– Ingen av dem kommer att tävla och det förändrar saker och ting för oss, säger Cramer.

– Vi kommer att ge en del nya tjejer chansen i världscupen, så att de kan samla på sig lite erfarenhet. Vi har några duktiga talanger.

Är det någon som kan överraska på samma sätt som Frida Karlsson gjorde i fjol?

– Nej, Frida Karlsson är på en annan nivå. Kom ihåg att vi för bara några år sen saknade tjejer som kunde hävda sig på den högsta nivån. Det kommer ta lite tid innan vi hittar samma bredd som vi har på herrsidan.

STÄLLER IN SÄSONGEN. Rysslands tränare Markus Cramer (till vänster) berättar att Julia Belorukova (till höger) missar vinterns tävlingar. Hon och pojkvännen Nikita ska bli föräldrar i december.
Foto: Julia Belorukova, Instagram (@yulia_belorukova)

Neprjajeva ännu bättre

Rysslands starkaste kort på damsidan heter Natalja Neprjajeva. Hon slutade tvåa i den totala världscupen i fjol – och är ännu bättre inför den här säsongen.

– Ja, hon verkar ha tagit nästa kliv nu och borde kunna utmana om segern i den totala världscupen. Hon ser väldigt stark ut, hon är starkare än förra året, säger Markus Cramer.

I det svenska laget är det två åkare som saknas från förra säsongen. Ida Ingemarsdotter har lagt skidorna på hyllan medan Hanna Falk tagit en paus för att operera sin rygg.TV: Märkliga mötet under träningspasset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.