Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skidparet tar nästa steg i sin relation

Calle Halfvarsson. Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Jennie Öberg. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

De har varit ett par sedan juniortiden.

Nu tar Calle Halfvarsson och Jennie Öberg, båda 28, nästa steg och bygger hus.

Det berättar paret i serien Längdlandslaget som sänds på Sportlib

– Vi får se hur lång tid det tar, säger Halfvarsson. 

Calle Halfvarsson och Jennie Öberg har varit ett par i flera år. I dag bor de i en lägenhet i Falun. Men snart går flyttlasset för paret - och det till ett nybyggt hus i Halfvarssons hemby, Sågmyra.

– Vi försöker inte att tänka och lägga allt för mycket energi på det, eftersom skidorna kommer först. Men det är roligt att kunna drömma och längta efter att få flytta in i ett nytt hos på sina lediga stunder, säger Jennie Öberg.

"Kul att bo nära Calles familj i alla fall"

Paret träffades redan när de båda var unga juniorer. Innan de flyttade till Falun bodde Halfvarsson och Öberg två år i Östersund. Att de valde valde att flytta till Dalarna har grundade sig i Halfvarsson är väldigt hemkär, berättar Jennie Öberg i "Längdlandslaget".

– Ju äldre man blir, desto mer känner man att man vill ha närhet till nära, kära och familj. Jag som har långt till min familj kände att det var kul att bo nära Calles familj i alla fall, säger Öberg som själv kommer från Kalix.

Halfvarsson och Öberg bygger hus

När huset står klart vet paret inte. Men de är inställda på att flytta in så länge deras aktiva karriärer fortfarande pågår. Trots att han är 28 år tror Calle Halfvarsson att han fortfarande håller på med skidåkning om 2023. 

– Jag tror att min motivation kommer att vara på topp om fem år. Jag känner mig som en late bloomer på något vis. Sedan hoppas jag att vi bor i vårt hus, att vi trivs och att båda mår bra och att vi tycker att livet i övrigt är roligt nästan hela tiden. Och att vi kanske har en familj, säger Calle Halfvarsson i "Längdlandslaget". 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!