Calle Halfvarsson. Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNCalle Halfvarsson. Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Calle Halfvarsson. Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Jennie Öberg. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYJennie Öberg. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Jennie Öberg. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Skidparet tar nästa steg i sin relation

Publicerad

De har varit ett par sedan juniortiden.

Nu tar Calle Halfvarsson och Jennie Öberg, båda 28, nästa steg och bygger hus.

Det berättar paret i serien Längdlandslaget som sänds på Sportlib

– Vi får se hur lång tid det tar, säger Halfvarsson. 

Calle Halfvarsson och Jennie Öberg har varit ett par i flera år. I dag bor de i en lägenhet i Falun. Men snart går flyttlasset för paret - och det till ett nybyggt hus i Halfvarssons hemby, Sågmyra.

– Vi försöker inte att tänka och lägga allt för mycket energi på det, eftersom skidorna kommer först. Men det är roligt att kunna drömma och längta efter att få flytta in i ett nytt hos på sina lediga stunder, säger Jennie Öberg.

"Kul att bo nära Calles familj i alla fall"

Paret träffades redan när de båda var unga juniorer. Innan de flyttade till Falun bodde Halfvarsson och Öberg två år i Östersund. Att de valde valde att flytta till Dalarna har grundade sig i Halfvarsson är väldigt hemkär, berättar Jennie Öberg i "Längdlandslaget".

– Ju äldre man blir, desto mer känner man att man vill ha närhet till nära, kära och familj. Jag som har långt till min familj kände att det var kul att bo nära Calles familj i alla fall, säger Öberg som själv kommer från Kalix.

Halfvarsson och Öberg bygger hus

När huset står klart vet paret inte. Men de är inställda på att flytta in så länge deras aktiva karriärer fortfarande pågår. Trots att han är 28 år tror Calle Halfvarsson att han fortfarande håller på med skidåkning om 2023. 

– Jag tror att min motivation kommer att vara på topp om fem år. Jag känner mig som en late bloomer på något vis. Sedan hoppas jag att vi bor i vårt hus, att vi trivs och att båda mår bra och att vi tycker att livet i övrigt är roligt nästan hela tiden. Och att vi kanske har en familj, säger Calle Halfvarsson i "Längdlandslaget". 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag